6 tips til en litt sunnere pizza

Grønt tilbehør, grovere bunn og magre proteiner. Her er 6 enkle grep til en sunnere pizza.

Du trenger ikke vente til lørdag for å spise pizza. Med noen enkle grep kan du servere pizza til middag uansett ukedag.  

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør gir oss sine tips til en sunnere pizza.

1. Grønt tilbehør

Server pizzaen (hjemmelaget pizza eller frossenpizza) med en grønn salat eller oppkuttede grønnsaker. Vips, så har du en sunnere middag!  

2. Grovere pizzabunn

Bruk grovt mel i deigen. Et tips er å lage deigen tynn. Blir den for tykk kan det fort minne om grovt brød.

Pizza hos KIWI

PIZZA HOS KIWI: Her er et utvalg pizza-produkter du finner i din KIWI-butikk.

3. Magre proteiner

Skinke, kylling og karbonadedeig smaker godt på pizza. Eller hva med reker eller røkt laks som topping?

4. Mer grønt

Eksperimenter med ulike grønnsaker på pizzaen. Bare fantasien setter grenser!

5. Tomatsaus er rene helsekosten

Tomater er fulle av antioksidanter, og når tomatene varmes opp øker tilgjengeligheten av antioksidanter. Har du god tid kan du med fordel la sausen putre lenge sammen med hvitløk og olivenolje.

6. Passe porsjoner

Ernæringsfysiologen røper sin egen største last. Hun spiser alltid et stykke for mye! 

– Jeg blir så innmari mett! Å lage en passelig mengde mat er et godt tips, sier Sundfør, klok av skade.

Og blir det pizza til overs er det super matpakkemat. Her finner du flere matpakketips