Oppskrift på grov pizzadeig

Du kan enkelt gjøre pizzaen din litt sunnere ved å velge grov pizzadeig. Her er vår oppskrift!

En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Hva med pizzasnurrer eller minipizza

Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov, det er bare kornene som er mer finmalt. 

6 tips til en sunnere pizza 

Ingredienser til 2 tynne bunner

280 g sammalt hvetemel fint

100 g hvetemel siktet

2 ts tørrgjær

2 ts havsalt

2 ss olivenolje

2 ½ dl vann

Her finner du mange oppskrifter på pizza – noe for enhver smak

Slik gjør du det

Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin.

Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i ca. 1 minutt.

Ta deigen ut og kna den ca. 1 minutt på benken.

La den heve i en bolle dekket med plast i ca. 1 time. Del i to og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og ha på fyll.

Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet. Eller dra papiret med bunnen over på platen.

Hos KIWI får du også kjøpt flere typer ferdige pizzadeig. 

Hos KIWI får du flere ferdige pizzadeiger. Her er et utvalg produkter du finner i din KIWI-butikk.