Har du prøvd å bruke kremost på denne måten?

Kremost kan spises på alene på brødskiva, eller under diverse pålegg for å gi en fyldigere og mer spennende smak. Men har du prøvd å bruke den i middagen, i en dessert eller en dressing?

Det eneste du bør være litt oppmerksom på, er hvilken type smøreost du velger. Næringsinnholdet i de forskjellige ostene er nemlig svært varierende.

Klassikeren Philadelphia Light har en ren, mild og kremet smak og kommer godt ut i ernæringstester. Blant annet fikk den terningkast fem av Bramat.no på grunn av lite kalorier, mettet fett og salt.

Kremost på fem nye måter

Visste du forresten at Philadelphia er verdens mest solgte fersk ost? Osten ble produsert for første gang i New York i 1880 og ble oppkalt etter byen Philadelphia, som allerede den gang var kjent for å produsere meierivarer av høy kvalitet.

Her har du fem tips til andre måter å bruke den populære smøreosten på:

Tortillaruller med Philadelphia Light og laks

Se oppskrift: Tortillaruller med Philadelphia Light og laks

Fennikelsuppe med sursøte chilireker

Se oppskrift: Fennikelsuppe med sursøte chilireker

Philadelphia-dipp med deilige grønnsaker

Se oppskrift: Philadelphia-dipp med deilige grønnsaker

Borsj rødbetesuppe

Se oppskrift: Borsj rødbetesuppe

Oppskrift: Søt müsli med Philadelphia Light

Søt müsli med Philadelphia Light.

  • 3 ss müsli
  • 1 ts honning
  • 2 ss Philadelphia Naturell light
  • 3 ss jordbæryoghurt
  • 1 klementin eller ½ appelsin

Müsli stekes lett i en varm panne uten fett. Tilsett honning, la müslien kort karamelliseres og la det avkjøles.

Philadelphia og yoghurt røres sammen til en jevn masse.

Klementinen skjæres i terninger og legges f. eks lagvis med Philadelphia-krem og müsli i et tomt syltetøyglass.