Litt sunnere med KIWI

Kjapp, digg og litt sunnere is til 17.mai!

Hva er vel 17.mai uten iskrem? Nordmenn er blant verdens mest is-spisende folk, og i den anledning spurte vi Hennig-Olsen om tips til gode, flotte iskrem-desserter som ikke krever at du bruker halve dagen i forberedelser.

 På 17.mai vil vi jo aller helst nyte dagen og ikke bruke alt for mye tid på kjøkkenet, ikke sant?

17.mai-frokost med kalde drikker

Hva er vel ikke bedre enn å starte feiringen og 17.mai-frokosten med en frisk og sunn smoothie eller shake? Disse to oppskriftene er ifølge Hennig-Olsen superraske og knallgode! 

DUGG-shake

Fristende å starte 17.mai med en frisk og enkel DUGG-shake?

Dette trenger du:

  • 1 boks DUGG Sorbet Bringebær
  • 2 dl ananasjuice
  • Saften av en sitron
  • Isbiter

Slik gjør du det:

Bland ønsket mengde sorbet med ananasjuice, sitron og isbiter. Miks alt i en blender eller bruk stavmikser til du får ønsket konsistens. Hell over i et glass - og topp med friske bær. Raskt og enkelt – og ordentlig digg!

Tips: Bruk kullsyrevann for et mer sprudlende resultat.

Ikke glem at du får 15% KIWI PLUSS-bonus på all fersk frukt og grønt!

Bringebær-smoothie

Bringebærsmoothie vil falle i smak hos både små og store!

Dette trenger du:

  • 1 boks Dugg Sorbet Bringebær
  • 2 dl kokosmelk eller vanlig melk
  • Saften av en halv sitron

Slik gjør du det:

Kjør alle ingrediensene i en blender og server! Pynt gjerne med blåbær for å få den gode 17.mai-feelingen!

Sunnere iskremdessert til festen

Til selve festen har Hennig-Olsen samlet noen morsomme serveringstips basert på sine småis-klassikere, og gode oppskrifter med DUGG. DUGG er en iskremserie med frisk yoghurtis og sorbet med naturlige ingredienser og lavere kaloriinnhold. DUGG Sorbet har høyt innhold av frukt og bær og passer perfekt til en sunnere 17.mai-fest!

DUGG med havre- og nøttekrisp

Det skal ikke mer til enn dette for å imponere med hjemmelaget isdessert.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 dl havregryn
  • 20 gram pekannøtter
  • 20 gram valnøtter
  • ½ ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 4 kuler DUGG Sorbet Mango
  • 4 kuler DUGG Vanilje
  • 4 ss blåbær

Slik gjør du:

Finhakk nøtter og bland med havregryn, brunt sukker og margarin. Varm opp blandingen i en panne til sukkeret har smeltet. Hell blandingen utover matpapir og la det avkjøle. Legg kuler av DUGG i skåler og topp med blåbær, havre- og nøttekrisp før servering.

Amors is-pil

Hva med is på en litt annen pinne enn vanlig?

Dette trenger du:

  • DUGG Yoghurtis vanilje, eller annen valgfri iskrem
  • Jordbær og appelsin
  • Sjokoladesaus (valgfritt)

Slik gjør du:

Lag små kuler av iskremen, skjær appelsin i båter og jordbær i to. Tre iskuler og frukt på en grillpinne og topp det hele med sjokoladesaus (kan droppes for et sunnere alternativ). 

Friskis og bær, servert i et hav av is

Friskis er ofte en barnefavoritt på 17.mai, og et sunnere alternativ enn fløteisen.

En riktig 17.mai-klassiker fra isdisken – super til barna! Friskis er et sunnere alternativ, med appelsin, jordbær og sjokoladehatt. Her servert med friske jordbær!

Dette trenger du:

  • Friskis
  • Friske bær
  • 1 Appelsin
  • Isbiter

Slik gjør du:

Kutt appelsinen i skiver, del skivene i to. Knus isbiter og legg ut på et serveringsfat. Legg Friskis, appelsinskiver og hele friske jordbær litt under og over isen. Server umiddelbart!

Lyst på flere tips? Oppskrifter? Besøk  www.hennig-olsen.no og la deg inspirere.