Kiwi samarbeider med DNT

Ut på tur, folkens!

Foto: Catapult film

Nordmenn beveger seg for lite. Det vil KIWI og DNT gjøre noe med.

Et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet er grunnleggende faktorer for en god helse. Derfor innledet NorgesGruppen og Den Norske Turistforeningen tidligere i år en treårig avtale. Målet er å få flere nordmenn ut på tur innen 2018, øke medlemsveksten i DNT og sørge for bedre tilgang på sunn og god turmat, både på DNT-hyttene og i butikkhyllene.

– Samarbeidsavtalen styrker KIWIs posisjon som leverandør av sunnhet til folket. Vi gleder oss til å jobbe med DNT, og til å sikre at flere nordmenn tar i bruk naturen. Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Nå skal vi inspirere det norske folk til begge deler, sa KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy like etter at avtalen var inngått.  En sprek gjeng ute på tur i fjellet. Kiwi og DNT vil ha enda flere nordmenn ut på tur.

Opp av sofaen

«Kom deg ut-dagen» i februar var første felles samarbeidsprosjekt. Arrangementet som i 2016 markerte tiårsjubileum, går av stabelen to ganger i året, og har i flere år blitt regnet som Norges nasjonale turdag.

– Med over 150 åpne DNT-arrangementer landet rundt, er dette en fin sosial møteplass og mulighet for å bli kjent med friluftslivets mange muligheter. Med KIWI på laget blir Kom deg ut-dagene enda bedre og mer attraktive, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. 

Gratis turkatalog

Et annet felles prosjekt har vært en ny, nasjonal turkatalog med sommerens aller beste DNT-turer. Katalogen, som var gratis, var på plass i samtlige av KIWIs 638 butikker fra begynnelsen av mars 2016. Det tok ikke lang tid før mange av hyllene var tomme.

– Via turkatalogen har vi nådd nye målgrupper med informasjon. Det har resultert i god respons og ekstra etterspørsel etter de 52 utvalgte turene, forteller Øveraas begeistret.

Bedrer folkehelsen

Han tror samarbeidet med KIWI gjør at de sammen kommer lettere ut til folk med budskapet om en aktiv og sunn livstil, noe som igjen kan gi folk en bedre hverdag.

– Dette er både meningsfullt og viktig fordi vi på denne måten kan bidra til å bedre folkehelsen gjennom positive virkemidler som sunn og god mat, inspirasjon og kunnskap som gjør at flere kommer seg ut på tur.  Jeg er sikker på at vi allerede har fått med mange flere ut, sier han.