Gulrot
Gulroten er rik på betakaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen. Dette vitaminet er viktig for synet og huden, og er også med på å styre vekst og utvikling.
Lesetid: 2 min
I KIWI vil vi at det skal være enkelt å velge sunt, ved å gjøre det sunnere litt billigere. Derfor kutter vi prisene og gir deg nye lavere KIWI-priser på frukt og grønnsaker som mango, avokado, brokkoli, salatblandinger, eple, tomat, gulrot og potet. Vi gir oss aldri på pris!
Gulroten er rik på betakaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen. Dette vitaminet er viktig for synet og huden, og er også med på å styre vekst og utvikling.
Gulrot er den grønnsaken vi spiser aller mest av, og de fleste vet at gulrøtter er spesielt rike på betakaroten som er en kraftig antioksidant og som kan omdannes til A-vitamin i kroppen.
Avokado er rik på sunne enumettede fettsyrer, E-vitamin, K-vitamin, fiber og plantestoffer. Avokado bidrar også til å senke det farlige kolesterolet og minske risikoen for hjerte- og karsykdom.
Avokado burde jo nesten skrives ut på resept, spiser du avokado jevnlig så senker du både kolesterolet og blodsukkeret.
Mango inneholder masse A-vitamin, som er viktig for at både synet og kroppen skal vokse og utvikle seg. Frukten inneholder også mye C-vitamin, som er en viktig antioksidant.
Mango er en av verdens mest spiste frukter og det er bra for mango er en av de få fruktene som inneholder betydelige mengder av både C-vitamin, A vitamin og folat.
Salat inneholder mye vann, mye fiber og inneholder minimalt med kalorier. Grønn salat er også en kilde til K-vitamin og B-vitaminet folat. Jo grønnere salaten er, desto høyere er innholdet av K-vitamin og folat.
Hvorfor ikke velge mer av de sunneste salatene, jo sterkere fargen på salaten er, jo flere vitaminer, mineraler og antioksidanter inneholder den?
Poteten er en god kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Den inneholder dessuten mindre energi per 100 gram enn alternativer som ris og pasta.
Tomater er en fantastisk kilde til antioksidanten, lykopen. Antioksidanten kan redusere risiko for prostatakreft.
Tomaten er den beste kilden til en av naturens mest effektive antioksidanter, lykopene, og varmebehandlede tomater i deilige tomatsauser med olivenolje og urter er ekstra gunstig. Dette skyldes trolig at lykopen fra tomaten tas letter opp av kroppen når de er varmebehandlet. Lykopen er dessuten fettløselig, slik at litt deilig olivenolje i tomatsausen bidrar til å øke opptaket.
Brokkoli er en av de mest næringsrike grønsakene vi har. Den er rik på folat, fiber. C-vitamin, antioksidanter og andre gunstige plantestoffer, som er vist å kunne styrke immunforsvaret, minske risikoen for kreft og beskytte mot magesår.
Brokkoli er det jeg vil kalle en supergrønnsak, den er proppfull av næringsstoffer, billig, enkel å tilberede og smaker fantastisk.