Fasit KIWI påskemysterier 2019

Her er fasiten på KIWIs påskemysterier. Hvor mange riktige klarte du?

Påskemysterium nummer 1 

Ei eldre dame satt og puttet sukker i teen sin på en kafé i påskefjellet. Plutselig landet en flue i teen. Hun sendte teen umiddelbart tilbake på kjøkkenet, og forlangte å få en ny kopp. Kelneren kom tilbake og ga henne tilsynelatende en ny kopp. Hun tok en slurk, men forlangte nok en gang å få en ny kopp, dette var den samme som i stad! Hvordan visste hun det?

Svar: Det var fortsatt sukker i teen.

Påskemysterium nummer 2

Se for deg følgende. Du er i et helt mørkt rom, og skal hente et par sokker fra en skuff. I skuffen er det hundre sokker, halvparten er sorte og halvparten er rød. De ligger hulter til bulter. Hva er det laveste antall sokker du må du ta med deg ut i lyset, for å være sikker på at du har fått med deg ett par i samme farge?

Svar: 3

Påskemysterium nummer 3

Det var en varm påskedag. Jeg var på vei mot Trysil og tyllet i meg en Solo Super da et motgående reisefølge kom mot meg. Det var seks menn og syv kvinner som kom gående. Halvparten av kvinnene hadde med seg et barn hver, og tre av mennene bar på en eldre mann. Hvor mange var på vei mot Trysil den dagen?

Svar: 1

Påskemysterium nummer 4

En 7 år gammel gutt går ut av leiligheten sin i tyvende etasje. Han går inn i heisen og tar den ned til første etasje før han går videre til skolen. Når han kommer hjem på ettermiddagen går han igjen inn i heisen, men han tar den ikke høyere enn til åttende etasje, før han må gå trappene resten av veien hjem. Hvorfor tar ikke gutten heisen hele veien opp?

Svar: Gutten rekker ikke opp til knappen for tyvende etasje.

Påskemysterium nummer 5

En mann planlegger å dytte bilen sin helt fra Parkveien til Rådhusplassen. Han dytter i rykk og napp, og havner nesten i fengsel, allikevel får han det til på bare fem minutter! Idet bilen ankommer et hotell på Rådhusplassen utbryter han fortvilet «Nei, jeg er blakk!»

Hva holder egentlig mannen på med?

Svar: Spiller Monopol

Påskemysterium nummer 6

To dresskledde menn satte seg ned på en uterestaurant en varm dag i påsken. De bestilte to identiske drinker. Kelneren skulte olmt på herrene idet han satte drinkene ned foran dem. Det klirret av all isen i glasset. Den ene av mennene kastet i seg drinken i en eneste stor slurk, mens den andre drakk langsomt, svært langsomt. Etter en halvtime var han død, han måtte ha blitt forgiftet. Men hvorfor var det bare én av mennene som måtte bøte med livet den dagen?

Svar: Det var isen i drinkene som var forgiftet. Isen smeltet i glasset til han som drakk sakte.

Påskemysterium nummer 7

Et tog forlater Paris på vei mot Wien i en hastighet på 150 kilometer i timen. På samme tidspunkt forlater et tog fra Wien mot Paris i en hastighet på 100 kilometer i timen. Idet de to togene passerer hverandre, hvilket tog er nærmest Paris?

Svar: De er like langt fra Paris

Påskemysterium nummer 8

En bussjåfør kom ned Prinsensgate i Oslo. Han passerte et stoppskilt, men enset det ikke engang. Han tok til høyre hvor det var innkjøring forbudt, før han passerte en politibil på feil side av veien. Allikevel hadde det seg slik at bussjåføren ikke hadde brutt en eneste trafikkregel, hvordan lar det seg gjøre..?

Svar: Han spaserte.

Vinnere av KIWIs påskemysterier

Vinneren av hovedpremien på 2500 kroner i gavekort, ble Brith Marita Nybakk Ekornhol. Gratulerer! I tillegg har vi trukket ut 18 andre vinnere av dagspremier levert fra KIWIs leverandører. Alle vinnere har fått beskjed på e-post.