Biffsalat med rødbete- og eplecarpaccio

Biffsalat med rødbete- og eplecarpaccio

Lag en frisk og god biffsalat til middag. Kjapt og enkelt!

Ingredienser

Biffsalat med rødbete- og eplecarpaccio

  • 500-600 gram biff/entrecote
  • 0,3 ts salt og pepper
  • 50 g valnøtter
  • 1 ts honning
  • 3 stk rødbeter
  • 3 stk grønne epler
  • 0,5 stk sitron
  • 1 pk sukkererter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk babyleaf mix

Dressing

  • 100 g blåmuggost
  • 2 dl Drømmelett
  • 0,5 stk sitron
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. Salte og pepre biffene. Stek dem i pannen med litt olje på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu og stek til det pipler på den andre siden. La kjøttet hvile i fem minutter før du skjærer det i tynne skiver.
  2. Rist valnøttene to til tre minutter med honningen i en stekepanne. Skrell rødbetene og skjær dem i skiver med en mandolin eller ostehøvel. Behold skallet på eplene og skjær dem i tynne skiver. Press over saften av en halv sitron. Del sukkerertene og behold noen halve og andre skåret i strimler. Bland rødbeter, epleskiver, sukkererter og babyleaf i en stor bolle eller i porsjonsskåler. Legg skiver av biff oppå.
  3. Mos blåmuggosten med gaffel eller en stavmikser og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med sitronsaft og kvernet pepper.
  4. Sprinkle dressingen og salt over salaten. Dryss over valnøttene.