Fiskekaker med smørdampede reddiker og gulrotsalat

Fiskekaker med smørdampede reddiker og gulrotsalat

Server fiskekakene med ny vri.

Ingredienser

Fiskekaker med smørdampede reddiker og gulrotsalat

  • 1 pakke fiskekaker
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss olivenolje
  • 2 pakker reddiker
  • 4 stk gulrøtter
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning
  • 1 neve frisk persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne, som tåler å settes i ovnen senere på middels varme, til de er gylne og legg dem til side.
  2. Hell 1 ss olje i pannen og skru opp varmen til middels høy. Skjær reddikene i to på langs og legg dem i pannen med snittsiden ned. Stek dem i et par minutter til de har fått litt farge. Sett deretter stekepannen i ovnen i ca. 10 minutter, til reddikene begynner å bli myke. Legg fiskekakene ved siden av for å gjennomvarme dem.
  3. Riv gulrøttene på et rivjern og legg dem i en liten bolle sammen med gresskarkjernene og finhakket persille.
  4. Fjern pannen fra ovnen, tilsett 1 ss olje, smøret og honningen og stek det i et par minutter på middels varme til smøret så vidt har blitt brunet. Legg fiskekakene og reddikene på tallerkenen, hell smøret over gulrøttene og server.