Grillede rotgrønnsaker med appelsin og pinjekjerner på en seng av gresk yoghurt

Grillede rotgrønnsaker med appelsin og pinjekjerner på en seng av gresk yoghurt

Server grønnsakene på en seng av yoghurt.

Ingredienser

Grillede rotgrønnsaker med appelsin og pinjekjerner

  • 4 stk rødbeter
  • 1 stk søtpotet
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 neve fersk timian
  • 2 ss olivenolje
  • 1 neve pinjekjerner
  • 2 stk sjarlottløk
  • 2 stk appelsin
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 pk Babyleaf mix

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Skrell og del rotgrønnsakene i båter og på langs. Legg dem på en stekeplate med bakepapir sammen med urtene og olivenolje. Bland det godt sammen. Bak grønnsakene i ovnen i ca. 35 minutter. Ta dem ut og la dem bli lune.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og sett dem til side.
  4. Skrell og skjær sjarlottløken i tynne skiver. Bland løken, saften av en halv appelsin og litt eplecidereddik sammen med rotgrønnsakene.
  5. Bre yoghurt på et fat. Skrell appelsinene og skjær dem i skiver. Legg dem på yoghurten. Legg på rotgrønnsaksblandingen og Babyleaf mix. Dryss til slutt over pinjekjerner, olivenolje, salt og pepper.