Helstekt tikkakylling med bakte poteter, blomkål og ananassalat

Helstekt tikkakylling med bakte poteter, blomkål og ananassalat

Helstekt kylling blir aldri feil, og her får du den med masse godt tilbehør!

Ingredienser

Helstekt tikkakylling med bakte poteter og blomkål

  • 1 stk hel kylling
  • 600 g amandine poteter
  • 1 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 potte koriander
  • 4 ss olivenolje
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts salt
  • 1 ss malt karri
  • 1 ts malt paprika
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 2 ss olivenolje

Ananassalat

  • 0,5 stk ananas
  • 1 stk chili
  • 1 stk lime

Dressing

  • 1 beger Kesam mager
  • 1 ss karri
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene og del dem i to. Del blomkålen i buketter. Hakk hvitløken og halve potten med koriander og rør sammen med 2 ss olivenolje, pepper og salt. Bland urteoljen godt sammen med potetene og blomkålen. Ha alt over i en ildfast form.
  2. Bland karri, paprika, gurkemeie og 2 ss olivenolje. Smør kyllingen med krydderoljen. Legg den i en ildfast form og stek i ca. 1 time.
  3. Sett formen med grønnsakene i ovnen under kyllingen, og la dem steke de siste 35 minuttene før kyllingen er ferdig.
  4. Skrell og skjær ananasen i tynne skiver og deretter trekanter. Skjær chilien i tynne skiver. Bland alt sammen og legg på et fat. Skvis over saften av 1 lime. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en skål.
  5. Server kyllingen med poteter og blomkål, salat og dressing.