Jordbæris med basilikum og pepper

Jordbæris med basilikum og pepper

Lag jordbær is til dessert og server den med friske jordbær.

Ingredienser

Jordbæris med basilikum og pepper

  • 400 g Frosne jordbær
  • 1 l Vaniljeis
  • 1 potte Frisk basilikum
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Lime
  • 1 kurv Friske jordbær til servering

Slik gjør du

  1. Legg bærene i en foodprosessor og la dem tine i 10 minutter. Ta isen ut av fryseren. Kjør jordbærene til fine biter i en foodprosessor – bruk flere omganger dersom det trengs.
  2. Kle en metallisk brødform med plastfolie. La det være nok folie til å dekke over iskremen etterpå. Sett den i fryseren til avkjøling.
  3. Kjør isen sammen med jordbærene til det er godt blandet og tilsett til slutt basilikum (spar en håndfull blader til servering) og pepper. Riv i skallet av limen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften av halve limen. Kjør alt raskt sammen, hell det over i brødformen og brett over plastfolien. Gi den et hardt dunk mot kjøkkenbenken for å fjerne eventuelle luftbobler og frys den til den er hard, ca. 3 timer. Server med friske jordbær og ekstra basilikumblader på toppen.