Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader

Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader

Denne retten løfter suppemiddagen til nye høyder.

Ingredienser

Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader

  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 6 stk rødbeter
  • 2 stk poteter
  • 1 stk eple
  • 1 neve hasselnøtter
  • 2 ss smør
  • 0,3 ts cumin
  • 1 l vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 2 stk lime, saften
  • salt og pepper
  • 1 dl lett crème fraìche
  • 100 g chèvre
  • 1 neve mynteblader

Slik gjør du

  1. Hakk løken og hvitløken. Skrell og skjær rødbetene og potetene i terninger. Riv eplet grovt med et rivjern. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne.
  2. Ha smøret i en kjele og surr løken og hvitløken på svak varme til det blir gyllent. Ha i rotgrønnsakene, revet eple og krydderet og la det steke i 2-3 minutter.
  3. Tilsett halvparten av vannet og buljongterningene og la det koke på middels varm til rotgrønnsakene er møre. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Hell i resten av vannet og kjør stavmikseren litt til. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  4. Bland crème fraìche og chèvre til en myk blanding med stavmikseren. Server suppen i porsjonsskåler. Legg en klatt chèvrekrem i hver skål og dryss over hakkede mynteblader og hakkede, ristende hasselnøtter.