Torsk med nøtte- og urtetopping og smørbrasert kålrot

Torsk med nøtte- og urtetopping og smørbrasert kålrot

La deg friste av torsk med nøttetopping.

Ingredienser

Torsk med nøtte- og urtetopping og smørbrasert kålrot

  • 800 g torskefilet
  • 1 stk kålrot
  • 1 neve valnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 stk sitron, skall og saft
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Dressing

  • 1 pk Drømmelett
  • 1 neve persille
  • pepper og salt
  • 0,5 stk sitron, finrevet skall

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell kålroten. Skjær den i tynne skiver og deretter i 10 cm lange staver. Stek dem i smør i stekepannen til de er møre. Salte og pepre.
  3. Legg nøtter, hvitløk, olivenolje, revet sitronskall- og saft i en bolle. Kjør det grovt med en stavmikser.
  4. Legg torskefileten i en ildfast form, dekk toppen med nøtteblandingen og stek i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Server torsken med smørbrasert kålrot og dressing.