Ytrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og bakte røde druer

Ytrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og bakte røde druer

Perfekt høstmat med grønnsaker og frukt.

Ingredienser

Ytrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og bakte røde druer

  • 4 stk svin ytrefilet i skiver
  • 2 stk søtpotet
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk blomkål
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 kurv røde druer
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 2 ss finhakket timian

Rømmedressing

  • 1 beger Drømmelett
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts timian
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell og rens grønnsakene. Skjær søtpotetene og selleriroten i staver. Del blomkålen i buketter. Knus hvitløksfeddene med knivflaten. Bland sammen og legg alt på et stekebrett. Legg klaser med røde druer mellom grønnsakene Sprinkle over olivenolje og krydre med salt, pepper og timian. Stekes i ovnen i 20-30 minutter.
  2. Krydre svinefiletene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne på middels varm og stek kjøttet i omtrent fire minutter på hver side.
  3. Bland ingrediensene til dressingen.
  4. Server kjøttet med ovnsbakte grønnsaker og rømmedressing.