Runde knekkebrød med karve og mørk sirup

Runde knekkebrød med karve og mørk sirup

De beste knekkebrødene lager du selv.

Ingredienser

  • 3 dl rugmel
  • 2 dl hvetemel
  • 0,5 ts linfrø
  • 0,5 ts natron
  • 2 ss mørk sirup
  • 2 dl vann
  • 1 ss karve
  • 1 ss flaksalt

Slik gjør du

  1. Varm ovenen til 180grader. Bland sammen rugmel, hvetemel, linfrø og natron i en bolle. Ha i sirup, vann og karve og bland godt sammen. Ha ev. i mer vann. Kjevle ut deigen så tynn som mulig. Trykk ut runde knekkebrød ved å bruke baksiden på en bolle, form eller skål i den størrelsen du ønsker.
  2. Finn et lite glass til sirkel i midten. Rull deigen over på kjevlen og deretter over på en stekeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt og stek på 180 °C i 5-7 min, eller til du har fått en gyllen og fin farge.