Ovnsbakt camembert med honning, fiken og nøtter

Ovnsbakt camembert med honning, fiken og nøtter

Bakt camembert er et supert alternativ til ostefatet.

Ingredienser

Ovnsbakt camembert med honning, fiken og nøtter

  • 1 liten neve valnøtter
  • 1 liten neve pistasjnøtter
  • 1 neve tørkede fikener
  • 1 hel camembert, 250 g
  • 2 stk rosmarinkvister
  • 1 ts olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 klype flaksalt
  • Kjeks eller ferskt brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Rist nøttene gylne over middels varme i en tørr stekepanne. Hakk nøttene og fikenene grovt.
  3. Lag et lite snitt i toppen av osten og stikk i rosmarinkvistene. Hell over oljen. Pakk osten inn i aluminiumsfolie (eller legg den tilbake i treboksen den kom i) og bak den i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smeltet.
  4. Strø over nøttene og fikenene og hell over honningen. Avslutt med en klype flaksalt. Server osten varm med kjeks eller brød til å dyppe i.