Krydret havregrøt med pære og nøttemiks

Krydret havregrøt med pære og nøttemiks

En riktig sammensatt frokost gir bedre læring.

Ingredienser

Nøttemiks

  • 1 dl nøtter (mandler/valnøtter/hasselnøtter)
  • 4 ss gresskar-/solsikkekjerner/sesamfrø/valmuefrø/linfrø

Grøt

  • 4 dl Havregryn
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 ts Kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskattnøtt (kan sløyfes)
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl vann
  • 4 dl melk
  • 2 stk pærer

Slik gjør du

  1. Skal du bruke hasselnøtter rister du dem først, slik at du lett kan fjerne den brune hinnen utenpå. Bland deretter resten av nøttene og frøene i en tykkbunnet kjele og rist dem på middels varme til de er gylne. Grovhakk miksen og sett den til side.