Pinnekjøtt i øl

Pinnekjøtt i øl

Spennende vri!

Ingredienser

Du trenger

  • 1,6 kg pinnekjøtt
  • 1 kg mandelpoteter
  • 0,3 l juleøl eller 0,5 l vann

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i minst ett døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur.
  2. Legg mandelpoteter i en vid kjele og bruk disse som rist for pinnekjøttet. Saltet fra pinnekjøttet gjør at potetene ikke koker i stykker og får en fantastisk smak. Fyll på med øl og vann så det står i høyde med potetene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk.
  3. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på slik at det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
  4. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før du serverer maten.