Ribbe kokt i eplejuice med fennikelsalat og rosmarinbakte poteter

Ribbe kokt i eplejuice med fennikelsalat og rosmarinbakte poteter

Prøv ribbe med nytt tilbehør!

Ingredienser

Ribbe kokt i eplejuice

  • 2 kg tynn- eller familieribbe, 300-400 g per pers
  • 1 ts Malt ingefær
  • 3 ts Salt
  • 2 ts Nykvernet pepper
  • 2,5 dl Eplejuice

Poteter i form

  • 800 g Amandine-poteter
  • 4 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Sitron, skallet

Sjysaus

  • 2 ss Smør
  • 4 ss Hvetemel
  • 0,5 l Ribbekraft
  • 0,3 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Salat

  • 1 stk Stor fennikel
  • 1 stk Rødt eple
  • 2 stk Hjertesalat

Dressing

  • 2 ss Balsamicoeddik
  • 6 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær ruter i svoren med en skarp kniv - skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Legg ribben på et stort fat, bland krydderet og gni det inn i ribben. Dekk den til med aluminiumsfolie og sett den kjølig i et par dager. Forvarm ovnen til 250 grader. Legg ribben med svorsiden opp i en langpanne. Hell over 2,5 dl eplejuice og dekk kjøttet til med aluminiumsfolie. Sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svor-overflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 grader og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 2 timer. La kjøttet hvile i ca. 30 min.
  2. Skrubb potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem tett i tett i formen. Pensle med olivenolje, pepre og salte og riv over sitronskallet. Sett potetene inn i ovnen sammen med ribben de siste 10 minuttene før den er ferdig og la dem steke i ca. 40-45 min.
  3. Brun smøret. Tilsett hvetemel og rør det godt sammen. Stek over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med litt ribbekraft, rør blandingen jevn og spe igjen. Gjenta til du har brukt opp all kraften. La sausen småkoke i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær fennikelen og eplet i tynne skiver, del opp hjertesalaten og vend dem sammen.
  5. Pisk sammen balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til en dressing og vend den inn i salaten rett før servering.