Gazpacho

Gazpacho

Denne spanske, smakfulle suppen serveres kald.

Ingredienser

  • 0,5 stk daggammelt grovt brød
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk tomater, godt modne
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 stk løk
  • 1 stk agurk
  • 1,5 stk rød paprika
  • 1 liter kaldt vann
  • 125 ml eddik
  • 75 ml olivenolje
  • 1,5 ss salt

Slik gjør du

  1. Fjern skorpen på brødet og skjær innmaten i grove terninger. Rist en håndfull av terningene i 1 ss olje til gylne og sprø krutonger. Legg de ustekte brødternigene i en stor bolle. Lag et snitt i bunnen av 3 tomater og legg dem i en kjele med kokende vann i 30 sek. Skyll dem i iskaldt vann, fjern skallet og hakk dem grovt. Legg dem i bollen sammen med hvitløk i tynne skiver og hakket løk. Skrell halve agurken (behold skallet på den andre halvparten) og skjær hele agurken i terninger. Skjær paprikaen i terninger. Spar en håndfull paprika og en håndfull agurk til servering. Ha resten i bollen sammen med vann, eddik, olje og salt. Bland alt godt sammen, dekk til og sett kaldt i 1-2 timer. For ekstra kald suppe, kan du tilsette noen isbiter i blenderen. Skjær den siste tomaten i små terninger. Server suppen toppet med krutonger, terninger av tomat, paprika og agurk. Drypp over litt olivenolje.