Middag på 1-2-3

4 typer toast du kan spise til middag

Mange forbinder toast med lunsj eller kveldsmat, men du kan fint spise toast til middag om du har litt dårlig tid en dag. Bruk grovt brød og fyll toasten med grønnsaker og proteiner, så har du et næringsrikt måltid på 1-2-3.

Her finner du fire oppskrifter på skikkelig digg toast som kan erstatte middagen på en travel hverdag:

BLT-toast med kylling

 Du trenger:

  • Bacon
  • Kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • Fullkornsbrød
  • Østavind®
  • Hjertesalat
  • Tomat

Slik gjør du:

  1. Stek bacon og kyllingfilet i stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  2. Skjær kyllingfileten i skiver.
  3. Legg Østavind®, salat, kyllingfilet, bacon og skivet tomat på en av brødskivene.
  4. Legg et lag ost på den andre brødskiven, og legg denne på toppen.
  5. Smør toppen og bunnen av brødskivene med smør, og stek i varmt toastjern til osten er smeltet.

Kalkuntoast 

Kalkuntoast med avokado
Kalkuntoast med avokado

Du trenger:

  • Grovt havrebrød
  • Pesto
  • Norvegia®
  • Kalkunpålegg
  • Avokado
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Smør en av brødskivene med pesto, legg på Norvegia®, kalkunpålegg, skivet avokado og et dryss salt og pepper.
  2. Legg et lag ostpå den andre brødskiven, og legg denne på toppen.
  3. Smør toppen og bunnen av brødskivene med smør, og stek i varmt toastjern til osten er smeltet.

 Vegetartoast 

Vegetartoast med sopp
Vegetartoast med sopp

Du trenger:

  • Grovt speltbrød
  • Sopp (sjampinjong, aromasopp eller kantareller)
  • Rødløk
  • Norvegia®
  • Salt og pepper
  • Avokado
  • Grønn paprika

Slik gjør du:

  1. Stek sopp og skivet rødløk med smør i en stekepanne til alt er gyllent og løken er myk. Smak til med salt og pepper.
  2. Legg på Norvegia®, grønn paprika i skiver, stekt sopp og rødløk på den ene brødskiven.
  3. Legg et lag ost på den andre brødskiven, og legg denne på toppen.
  4. Smør toppen og bunnen av brødskivene med smør, og stek i varmt toastjern til osten er smeltet.

Taco-toast 

Taco-toast er perfekt restemat
Taco-toast er perfekt restemat

 Du trenger:

  • Grovbrød
  • Norvegia® 
  • Taco-kjøttdeig, gjerne rester
  • Tomatsalsa
  • Avokado

Slik gjør du:

  1. Ha tomatsalsa, Norvegia®, tacokjøttdeig og skivet avokado på en av brødskivene.
  2. Legg et lag ost på den andre brødskiven, og legg denne på toppen.
  3. Smør toppen og bunnen av brødskivene med smør, og stek i varmt toastjern til osten er smeltet.
  4. I denne toasten kan du gjerne bruke andre rester du måtte ha etter taco-middagen. Mais, jalapenos, paprika og bønner kan også fint brukes, og grovbrød kan erstattes med fullkornslefser om du ønsker det.