Slik får du den ekte smaken av bolognese på bare 20 minutter

Bolognese

Visste du at spagetti bolognese ikke er en rett som kommer fra Italia? Men hvordan du lager verdens beste pasta bolognese-saus - DET vet italienerne veldig godt.

Enten du kaller det spagettisaus eller bolognese, ligger det minst to viktige «hemmeligheter» bak den dype, gode smaken som kjennetegner en hjemmelaget bolognese-saus.

Det første er god tid, og det andre er gode råvarer. For å trekke ut de gode smakene av grønnsakene og tomatene, skal sausen koke lenge. Minst i 30 minutter, men helst i 2-3 timer. Da får du frem både sødme og dybde i bolognesen.

Ikke glem «soffritto»

Selleri, løk og gulrot må være med i en ekte bolognese-saus.
Selleri, løk og gulrot må være med i en ekte bolognese-saus.

– Tomat, kjøttdeig og krydder er viktig, men «soffritto» er obligatorisk. Den inneholder flere grønnsaker, og alltid selleri og gulrot. Dette finhakkes og stekes i olivenolje, og bidrar med sødme og smak til retten, forteller Kenneth Johansen, som er kokk og produktutvikler i TORO.

Det er nemlig de samme grunnprinsippene som er brukt når TORO har utviklet sine smaksrike baser, blant annet til Bolognese.

– Vi har laget den på de samme ingrediensene som du ellers ville hatt i en hjemmelaget bolognese. Men man kan si at vi har unnagjort to timer av koketiden på forhånd, slik at det bare er opp til deg å tilsette de siste ingrediensene og ta i mot skrytet for maten, sier kokken smilende.

Han er selv en travel småbarnsfar, og bruker TORO smaksrike baser på de hverdagene da god tid ofte er mangelvare.

– Jeg ser på det som en super anledning til å servere familien god og næringsrik mat med mye grønnsaker også på hektiske dager, forteller Johansen.

Bolognese til lasagne og pizza

Også i helgene eller på rolige hverdager har bolognese flere bruksområder. Både pizza og lasagne blir gode middager med bolognese – enten du bruker TORO smaksrike Bolognese-base eller lager den fra bunnen av selv.

Her finner du for eksempel Aperitif sin oppskrift på ekte bolognese, slik den lages i Italia.

For å komme tilbake til opprinnelsen for retten spagetti bolognese, må vi nok utenfor det italienske kjøkken. I pastaen hjemland serveres bolognese først og fremst sammen med tagliatelle, tortellini eller gnocchi. Grunnen til dette er at den tykkeste pastaen holder bedre på sausen. Se etter «Tagliatelle al ragù» på menyen i stedet!

TORO smaksrik spansk tomatsuppebase