For mange blir det ikke riktig helg hvis det ikke står egg og bacon på frokostbordet. Den gamle klassikeren er selvfølgelig veldig god, men hva med å prøve noe nytt?
Det er nemlig fullt mulig å lage en litt sunnere variant av den klassiske helgefrokosten, og det skal ikke så store endringene til. Ikke går det på bekostning av smaken heller.Hvis du bytter ut bacon med en lun grønnsaks- og skinkeblanding, blir frokosten din både sunn, fantastisk god og mettende.
Bruk fantasien
Hva du har i grønnsaksblandingen er helt opp til deg. Her kan du variere fra gang til gang, alt etter hva du har i kjøleskapet, hva som er sesongens grønnsaker og hva du har lyst på. Blandingen smaker for eksempel veldig godt med paprika, squash, vårløk og kokt skinke i biter.
Hvis du bytter ut bacon med en lun grønnsaks- og skinkeblanding, blir frokosten både sunn, fantastisk god og mettende.
Les også: Pannekaker er også godt til frokost! Få 5 gode tips til sunnere varianter her
Bytt ut smør med rapsolje
La grønnsakene frese i litt rapsolje i omtrent fem minutter til de er møre. Krydre så med salt og pepper etter smak. Den fargerike grønnsaksblandingen serverer du så sammen med nyspeilede egg og eventuelt et par ovnsbakte tomater med olivenolje og tørkede urter.
Er du i det romantiske hjørnet kan du bruke små hjerteutstikkere til å forme noen av grønnsaksbitene på tallerkenen før din utkårede står opp.
God appetitt!