Enten du skal imponere svigerfar, kose deg med venninner eller grille med hele familien har vi triksene som gjør grillmiddagen ekstra bra.
Noen av oss er naturlige verdensmestre bare vi får et grillforkle og en grillklype i neven. Andre trenger litt mer overtalelse før vi går med på å lage mat over åpen flamme.
Uansett hvilken kategori du føler deg hjemme i – her finner du helt sikkert et tips eller to som kan gjøre deg til kveldens grillkonge eller –dronning:
Våre beste grilltips
1. Har du ofte opplevd at fisken setter seg fast på grillen? Gjør som vår sommerkokk Tina og legg den oppå sitronskiver!
2. Del grillen inn i to soner: En med direkte varme og en med indirekte varme.
- Har jeg god tid er det såkalt «low and slow» som gjelder. Da legger jeg et større stykke kjøtt på grillen og steker på indirekte varme, med steketermometer og lokket på, i noen timer. Det blir fantastisk godt og er noe flere burde prøve, anbefaler «grillsjefen» Petter Gullikstad i Hjemmekokklauget.
3. Hvilken farge skal kjøttet ha når det er ferdig? Noen ønsker en blodig biff, men er det greit å servere en hamburger som ikke er helt gjennomstekt? Nei, sier Mattilsynet.
- Les også:Se den fulle oversikten over hvilket kjøtt som kan serveres rødt og hva som bør gjennomstekes
4. Har du tenkt over at alle grønnsaker blir søtere på grillen? Både løk, salat og paprika er alle eksempler på grønnsaker som smaker kjempegodt som grillet tilbehør.
- Les også: Dette er grønnsakene som passer aller best på grillen – og frukten du kan grille til dessert
5. For når vi først er inne på grillet dessert: Har du noen gang smakt grillet vannmelon eller grillet ananas? Det vil garantert bli en slager hos både barn og voksne!
Legg desserten på grillen:
Frukt kan også grilles, enten det er direkte på grillen, i store saftige skiver eller i folie med. Her er noen forslag:
- Grillede ananasskiver
- Eplebåter i folie med kanel og sukker
- Bananer grillet med skallet på
- Bær i folie
Server den grillede frukten med vanilje Kesam, en kule is, vaniljesaus eller honning og litt hakkede nøtter.