Juledesserter med en gøyal tvist

Gjør julen litt søtere med disse juledessertene.

Vil du ha klassiske julesmaker med en spennende vri? Prøv en av disse fire juledessertene med is.

Julebannere_1200x600_julepriser.png

Selv om mye av julen handler om tradisjon, kan det noen ganger være morsomt å legge til en liten tvist som gjør høytiden mer spennende. For eksempel kan du la brusens bobler møte kremet Sørlandsis med smak av julebrus i en forfriskende dessertdrikk. Det er både gøyalt og overraskende, med akkurat den rette mengden nostalgi for å skape den gode julestemningen. 

Med litt kreativitet kan du lage desserter som både barn og voksne vil elske. Her er fire tips til spennende desserter som skaper julemagi. 

1. Julebrus float!

Julebrus float.jpg

Hvilken farge velger du, rød eller brun julebrus? Topp med en kule Sørlandsis Julebrusis for den perfekte, amerikanske «float»! Denne desserten funker like godt med julebrus uten sukker, som med vanlig.

2. Sørlandsis Julebrusis med pepperkaker

Julebrusis med pepperkaker.jpg

Lag julens enkleste iskremdessert med knuste pepperkaker. Server gjerne med rørte bringebær for en frisk og god topping. Tips! Iskrem smaker aller best når den er temperert. Lar du den ligge litt i romtemperatur før servering, blir den også bedre å jobbe med og lettere å forme til fine iskuler. Smaken kommer bedre frem, og konsistensen blir nydelig. Ta iskremen ut av frysen og la den ligge i kjøleskapet i 20 minutter, eller fem til ti minutter på kjøkkenbenken.

3. Krydret kakao med Sørlandsis vaniljekule

Krydret kakao.jpg

Nyt en kald og varm kombo! Bland kakao, honning og lettmelk i en kjele og varm opp. Ha også i 1 ts nellik og 1 ts kanel for å få den julete smaken, og server med en kule Sørlandsis Ekte vanilje.

4. Porsjonsdessert med iskrem og krønsj

Juledessert med krønsj.jpg

Finn frem et porsjonsglass og legg lagvis knuste sjokoladekjeks, kuler av vaniljeis, karamellsaus og hakkede nøtter. En herlig enkel og nydelig kombo av teksturer og smak i samme glass! Om du ønsker en friskere dessert kan du bytte ut karamellsausen med klementiner i terninger.