Så langt har vi kommet hittil: 30,8 %

Slik gjør vi det

Vi skal redusere vår matkasting med 50 % innen 2025. Les mer om vårt mål her 

Det aller viktigste vi må lykkes med er å ha en optimal vareflyt. Vi skal sørge for å ha riktig mengde mat i butikkhyllene til enhver tid. I tillegg er systematisk nedprising av varer som er i ferd med å gå ut på dato svært effektivt.

I tillegg til å halvere matsvinnet, skal alt det som til slutt må kastes, gå til dyrefôr eller biogassproduksjon

Flere tiltak: 

Nedprising av varer 

Kjøledisken og hyllene med nedprisede varer med kort holdbarhetsdato er populært blant våre kunder, og monner for å redusere matavfallet.

Mange kunder er ikke klar over at merkingen «Best før» er veiledende og at varene som regel er like gode og fullt spiselige etter denne datoen.

Les mer om nedprising her

Donasjon av overskuddsmat

Mange KIWI-butikker har avtaler med Kirkens Bymisjon og andre frivillige organisasjoner om at de kan hente mat som snart går ut på dato. Visste du at vi hvert år bidrar til at Bymisjonen kan servere 300.000 måltider?

Les mer om samarbeidet her

Billig middag for én

I 2015 var vi først ut med mindre brød, og i januar i år lanserte vi serien «Billig middag for én», billige middagsprodukter i enkeltpakninger som sørger for at du slipper å kjøpe, lage og kanskje kaste mer mat enn du trenger. 

Kjøp 1, betal for 1

Vi mener at kvantumsrabatter kan bidra til at du kjøper mer enn det du trenger. Når konkurrentene har tilbud som «3 for 2» eller «5 for 100», setter vi ned prisen på enkeltvaren tilsvarende eller mer. Hos oss skal det ikke skal lønne seg å kjøpe mer enn det du trenger.

Les mer her

Små brød 

Brød er blant maten vi kaster mest av. I 2015 lanserte vi småbrød som er 2/3 av vanlig størrelse. Dette gjør at man kan kjøpe akkurat det man trenger. 

Her er brødene