Sunnere hverdagsmiddag

3 klassiske hverdagsmiddager med en litt sunnere vri

En kjapp og sunn middag står høyt på ønskelisten hos mange i en travel hverdag. Her er tre enkle oppskrifter på litt sunnere hverdagsmiddager som garantert faller i smak hos både store og små.

Ukedagene flyr av gårde til faste og løse gjøremål, og det er ikke alltid like lett å finne middager som både er raske, gode og sunne når du står rådvill og sulten i matbutikken. Da kan det være greit å huske på at du kan ty til de tradisjonelle middagsrettene, men gjøre dem litt sunnere ved å bytte ut enkelte produkter og tilføre ekstra grønnsaker.

Du har kanskje hørt om Go’ & Magrere? Det er en serie produkter fra Gilde med høyt kjøttinnhold og maks ni prosent fett. Go’ & Magrere er sunnere varianter enn originalen, men med den samme gode smaken. En ekstra bonus for mange familier med allergier eller intoleranser der ute, er at alle produktene i denne serien er laget helt uten gluten og melk.

Rask pølsegrateng

Foto: Gilde

Pølsegrateng er en barnevennlig vinner på middagsbordet, som du enkelt kan gjøre litt sunnere ved å benytte fullkornspasta og magre pølser. Om du har rester av grønnsaker, som for eksempel litt spinat, squash, paprika eller brokkoli, kan du fint tilsette dem i pastasausen. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Du trenger:

  • 200 g Fullkornspasta
  • 450 g Gilde Go’ & Magrere Kjøttpølse
  • 1 pk Fersk mozzarella
  • 1 glass pastasaus (ca. 500 g)
  • Grovhakket Basilikum
  • 100 g Grana Padano, revet

Slik gjør du:

  1. Kok fullkornspasta som anvist på pakken.
  2. Del pølse og mozzarella i mindre biter.
  3. Bland sammen kokt pasta med pølsebiter, mozzarella, pastasaus og basilikum og ha alt i en ildfast form.
  4. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen på 210 grader i cirka 20 minutter, til alt er gjennomvarmt og osten er smeltet. Server med ekstra basilikum og grovt brød.

Litt sunnere pasta alla carbonara

Foto: Gilde

Pasta carbonara er en favoritt du enkelt kan lage litt sunnere, uten at det går på bekostning av smaken. Server gjerne retten med en salat på siden for å tilføre middagen enda flere grønnsaker. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Du trenger:

  • 400 g spaghetti fullkorn
  • 2 pk Gilde Go’ & Magrere bacon
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • Olje til steking
  • 4 stk egg
  • 50 g Grana Padano, revet
  • 200 g frosne grønne erter
  • Persille, hakket
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Kok spaghetti som anvist på pakken.
  2. Kutt bacon i små biter, hakk løk og finhakk hvitløk.
  3. Ha litt olje i en stekepanne og la løken og hvitløken frese seg gylne. Ha deretter i bacon og la det steke til det blir sprøtt. Sett deretter stekepannen til side.
  4. Visp sammen egg og revet ost.
  5. Når spagettien er ferdig, har du ertene opp i kokevannet et lite minutt før du heller ut vannet.
  6. Sett kjelen på svak varme. Ha i bacon og løk før du heller over egg- og osteblandingen. Rør alt godt sammen til sausen fester seg til spagettien. Husk å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunn.
  7. Topp med finhakket persille og pepper.

Pytt i panne med masse grønt

Foto: Gilde

Pytt i panne er en norsk klassiker som også fungerer godt med bruk av restemat. Følg oppskriften, eller bruk det du finner av rester i grønnsaksskuffen og tilsett magre pølsebiter, så har du en smakfull middag klar på kort tid. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Dette trenger du:

  • 1 pk Gilde Go’ & Magrere Grillpølse
  • 400 g poteter
  • 1 st brokkoli
  • 1 stk purre
  • 1 st hvitløksfedd
  • Olje til steking
  • 1 pk sukkererter
  • Salt og pepper
  • Kruspersille

Slik gjør du:

  1. Kutt pølse, potet, brokkoli, purre og hvitløk i biter.
  2. Ha litt olje i panne og stek bitene i cirka 10 til 15 minutter.
  3. Kutt sukkererter og la de frese med resten av ingrediensene i de siste minuttene.

Smak til med salt og pepper og dryss finhakket kruspersille over før servering.