En kjapp og sunn middag står høyt på ønskelisten hos mange i en travel hverdag. Her er tre enkle oppskrifter på litt sunnere hverdagsmiddager som garantert faller i smak hos både store og små.
Ukedagene flyr av gårde til faste og løse gjøremål, og det er ikke alltid like lett å finne middager som både er raske, gode og sunne når du står rådvill og sulten i matbutikken. Da kan det være greit å huske på at du kan ty til de tradisjonelle middagsrettene, men gjøre dem litt sunnere ved å bytte ut enkelte produkter og tilføre ekstra grønnsaker.
Du har kanskje hørt om Go’ & Magrere? Det er en serie produkter fra Gilde med høyt kjøttinnhold og maks ni prosent fett. Go’ & Magrere er sunnere varianter enn originalen, men med den samme gode smaken. En ekstra bonus for mange familier med allergier eller intoleranser der ute, er at alle produktene i denne serien er laget helt uten gluten og melk.
Rask pølsegrateng
Pølsegrateng er en barnevennlig vinner på middagsbordet, som du enkelt kan gjøre litt sunnere ved å benytte fullkornspasta og magre pølser. Om du har rester av grønnsaker, som for eksempel litt spinat, squash, paprika eller brokkoli, kan du fint tilsette dem i pastasausen. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Du trenger:
- 200 g Fullkornspasta
- 450 g Gilde Go’ & Magrere Kjøttpølse
- 1 pk Fersk mozzarella
- 1 glass pastasaus (ca. 500 g)
- Grovhakket Basilikum
- 100 g Grana Padano, revet
Slik gjør du:
- Kok fullkornspasta som anvist på pakken.
- Del pølse og mozzarella i mindre biter.
- Bland sammen kokt pasta med pølsebiter, mozzarella, pastasaus og basilikum og ha alt i en ildfast form.
- Dryss over revet ost og stek midt i ovnen på 210 grader i cirka 20 minutter, til alt er gjennomvarmt og osten er smeltet. Server med ekstra basilikum og grovt brød.
Litt sunnere pasta alla carbonara
Pasta carbonara er en favoritt du enkelt kan lage litt sunnere, uten at det går på bekostning av smaken. Server gjerne retten med en salat på siden for å tilføre middagen enda flere grønnsaker. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Du trenger:
- 400 g spaghetti fullkorn
- 2 pk Gilde Go’ & Magrere bacon
- 1 stk gul løk
- 2 stk hvitløksfedd
- Olje til steking
- 4 stk egg
- 50 g Grana Padano, revet
- 200 g frosne grønne erter
- Persille, hakket
- Pepper
Slik gjør du:
- Kok spaghetti som anvist på pakken.
- Kutt bacon i små biter, hakk løk og finhakk hvitløk.
- Ha litt olje i en stekepanne og la løken og hvitløken frese seg gylne. Ha deretter i bacon og la det steke til det blir sprøtt. Sett deretter stekepannen til side.
- Visp sammen egg og revet ost.
- Når spagettien er ferdig, har du ertene opp i kokevannet et lite minutt før du heller ut vannet.
- Sett kjelen på svak varme. Ha i bacon og løk før du heller over egg- og osteblandingen. Rør alt godt sammen til sausen fester seg til spagettien. Husk å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunn.
- Topp med finhakket persille og pepper.
Pytt i panne med masse grønt
Pytt i panne er en norsk klassiker som også fungerer godt med bruk av restemat. Følg oppskriften, eller bruk det du finner av rester i grønnsaksskuffen og tilsett magre pølsebiter, så har du en smakfull middag klar på kort tid. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Dette trenger du:
- 1 pk Gilde Go’ & Magrere Grillpølse
- 400 g poteter
- 1 st brokkoli
- 1 stk purre
- 1 st hvitløksfedd
- Olje til steking
- 1 pk sukkererter
- Salt og pepper
- Kruspersille
Slik gjør du:
- Kutt pølse, potet, brokkoli, purre og hvitløk i biter.
- Ha litt olje i panne og stek bitene i cirka 10 til 15 minutter.
- Kutt sukkererter og la de frese med resten av ingrediensene i de siste minuttene.
Smak til med salt og pepper og dryss finhakket kruspersille over før servering.