Litt sunnere helgekos

Peppes har fjernet 2,5 tonn salt fra sine pizzaprodukter

Pizza er kosemat for både store og små, og nå har Peppes Pizza tatt grep for å gjøre produktene sine litt sunnere. Samtidig reduserer de belastningen på miljøet.

Pizza er en av Norges mest populære middager, og noe mange gjerne lager hjemme sammen med barna. Ved å kutte ned på saltmengden i flere av sine Peppes Hjemme-produkter, sørger Peppes Pizza nå for helgens samlingspunkt kan bli litt sunnere.

I Peppes Pizza Kjøttboller, Peppes original pizzasaus og Peppes originale Pizzabunn er saltmengden redusert med hele 30 prosent siden 2016.

– Det betyr at de av KIWIs kunder som velger Peppes, totalt får i seg 2575 kg mindre salt gjennom disse tre produktene i løpet av ett år, sier kategoriansvarlig Inger Lise Eliassen for Peppes Pizza i Scandza.

Peppes Pizza kjøttboller, original pizzasaus og rømmedressing finner du i alle KIWI-butikker. Peppes pizza ferdig pizzabunn finner du i de fleste KIWI-butikker.

Mindre klimagass

I tillegg til å bidra til litt sunnere pizzakos, ønsker Peppes Pizza å bidra til et bedre miljø.

– Vi har nå endret pakningen for pizza-toppingene slik at vi frakter mindre luft. Dette fører til at vi kan frakte nesten 50 prosent flere pakker med Peppes Pizza kjøttboller per lastebil i år sammenlignet med i fjor, sier Eliassen.

Med flere pakninger i hver bil reduseres klimagassutslippet og klimaavtrykket for å få varene ut til butikken til deg.

Reduserer plastmengden

Produsenten tar også grep og reduserer den totale mengde plast i emballasjen med 27 prosent. For Peppes Pizza kjøttboller i KIWI utgjør denne plastbesparelsen 267 kg plast på årsbasis.

– Vi ser på dette som en start og jobber hele tiden videre både med ingredienser og emballasje. Vårt mål er å lage skikkelig gode produkter, som det er greit å spise for hele familien, og som samtidig gir minst mulig belastning på miljøet, sier hun.

Hvorfor kjøpe dyr pizza ute, når du enkelt kan lage god og billigere pizza hjemme?