Slik kan du bidra under TV-aksjonen

KIWI-ildsjel Vidar går som bøssebærer 21. oktober – skal du gå? Her er tre måter du kan bidra til årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid med å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Det trengs en rekke engasjerte mennesker for å lage verdens største innsamlingsdugnad. Flere av dem kommer fra KIWI, som har samarbeidet med Kirkens Bymisjon siden 2004. 

– I fjor stilte KIWI-ansatte over hele landet opp som bøssebærere for en annen av våre samarbeidspartnere. I år skal vi gjenta innsatsen, sier Vidar Jensen, KIWIs administrative driftssjef.

Jensen er primus motor i samarbeidet fra KIWIs side, og har selv vært med på å arrangere julebord på Kirkens Bymisjons møtested i Drammen hver desember siden 2005. Han oppfordrer alle KIWIs kunder til å gå som bøssebærere eller bidra på andre måter 21. oktober.

– Vi trenger all hjelpen vi kan få søndag 21. oktober og håper alle vil være med på årets viktigste søndagstur, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

Her er tre måter du kan bidra til Kirkens Bymisjons viktige arbeid under årets TV-aksjon:

1) Bli bøssebærer!

Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne – og TV-aksjonen trenger 100 000 av dem! 21. oktober skal alle landets 2,3 millioner husstander få besøk av en bøssebærer fra TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon. Det er også den enkleste, minst tidkrevende og hyggeligste måten å engasjere seg på: en to timers søndagstur i oktober. Registrer deg som bøssebærer her!

2) Engasjere miljøet rundt deg

Er du tilknyttet næringslivet, en organisasjon, en skole, et trossamfunn eller andre store grupper som kan mobiliseres? Alle kan bidra! NRK TV-aksjonen har en lang, nasjonal tradisjon og er verdens største dugnad der hele Norge deltar. Bedrifter, kommuner o.l. utfordrer blant annet hverandre på nettsiden https://giverstafett.no/. Les om andre engasjerende tiltak her: https://blimed.no/engasjer-deg/ 

3) Bidra med penger

TV-aksjonen samler årlig inn rundt 200 millioner kroner. På selve dagen 21. oktober kommer bøssebærerne på døra di, og det er da du hovedsakelig kan gi penger. Om du ikke er hjemme, ikke har kontanter eller ikke får besøk, kan du likevel gi gjennom Vipps, telefonen eller banken. Noen starter også innsamlingsvirksomhet i forkant og oppfordrer nærmiljøet til å bidra på Spleis.no. Les mer om givermulighetene: https://blimed.no/givermuligheter/