KIWI er signaturpartner til UNICEF

KIWI-medarbeidere på Madagaskar for å se at det nytter

Siden 2010 har KIWI vært signaturpartner til UNICEF. I helga reiste en liten gjeng fra KIWI til Madagaskar for å se resultatene av samarbeidet.

Linda (32) er assisterende butikksjef på KIWI Alleen senter i Lyngdal. Nå er hun på Madagaskar for å for å se resultatet av samarbeidet mellom KIWI og UNICEF med egne øyne. 

– Dette er et utrolig viktig prosjekt. Det blir spennende å se hva de har fått til på nært hold, og se at befolkningen setter pris på den jobben som er gjort, sier Linda. 

 

Følg reisen på @kiwi_minipris på Instagram og Facebook 

Forventinger før turen

KIWI og UNICEF har sammen bygget 20 skoler og én førskole i Androy-provinsen sør på den afrikanske øya. Nå er fokuset rent vann til de tørre og fattige områdene.

Lørdag reiste en gjeng fra KIWI ned for noen av skolene vi har vært med på å bygge. En av dem er butikkmedarbeider Mercy (25) fra KIWI Storgata 33. Hun har tenkt en del på hva de har i vente.

– Jeg tror vi kommer til å møte på veldig mye fattigdom, men også veldig mye glede, sier Mercy.

Rent vann og skolegang

Madagaskar er et av verdens fattigste land, og mangelen på rent vann er en stor utfordring. KIWIs bidrag er med på å sikre tilgang til rent drikkevann i regionen hvor skolene ble bygget. Det betyr at barn og familier kan bruke mindre tid på å hente vann og mer tid på å gå på skolen. Rent vann sørger også for at folk er friske nok til å gå på skolen, og at mange flere overlever de sårbare første årene av livet så de får mulighet til å sette seg på skolebenken.