• TV

I et fantastisk naturområde øst for Henningsvær ligger det gamle fiskeværet Kalle. En skjult perle, og intet mindre enn det perfekte utgangspunktet for en leken ferie i Lofoten!

Vi tråkker rundt blant fiskehjell og tar inn den herlige Lofoten-naturen fra veien.
Vi tråkker rundt blant fiskehjell og tar inn den herlige Lofoten-naturen fra veien.

Kalle er lett å komme til, men ligger som en bortgjemt skatt mellom Henningsvær og Kabelvåg. Du kan bo i kjempesøte, originale rorbuer eller tradisjonelle nordlandshus med historisk sus i veggene.

Det er et fint sted å lytte til stillheten eller leke og utforske naturen. Siden det ligger skjermet, er det perfekte forhold for bading, padling og snorkling. På land kan man tråkke rundt på en sykkel, gå fine fotturer, klatre og se naturen på nært hold - kanskje får jeg se en ørn?

I husets hjerte 

Takket være eierne, er Kalle i dag et koselig ferie- og fiskevær med sus av gammel kystkultur. Overalt ser du spor av livet som er levd her. Jeg fikk bo hos disse gjestfrie menneskene og boltre meg på det rause kjøkkenet deres, hvor vi skravlet og kokte. Kjøkkenet er jo husets hjerte, lunt og trygt for en som meg.

Nå som lyset er her, trekker vi ut for å spise!
Nå som lyset er her, trekker vi ut for å spise!
Kalle har i mange år vært kjent i klatremiljøet, og i de senere år har Kalle også blitt satt på kartet i skimiljøet. Med vinter-satsingen Lofoten Ski Lodge fra februar til mai fylles alle rorbuene opp med gjester fra hele verden som kommer for å gå toppturer med sertifiserte guider fra Northern Alpine Guides.

Les også: Slik lager jeg sommerens hurtigmat

Kalle er et perfekt utgangspunkt for en aktiv ferie i Lofoten
Kalle er et perfekt utgangspunkt for en aktiv ferie i Lofoten

Smil fra hele verden

Jeg har virkelig lært å sette pris på den norske formen for aktiv ferie! På Kalle og resten av Lofoten treffer du folk fra hele verden med brune legger og store smil. Og alle skal ut og gå på tur – med brødskiver, appelsin og Kvikk Lunsj i ryggsekken. Men hva med å prøve noe nytt? En varmende gulrotsuppe med tomater og rå ingefær smaker himmelsk! Den får opp farten og humøret. Hell suppen på en termos, og sleng en avokado i sekken.  Det er supersunt og god turmat!

Frisk luft er sultens beste venn!

Noen av de beste fiskeplassene i Lofoten ligger visst rett utenfor havnen, så jeg regner med at de får nok fisk der. Etter en dag i full aktivitet inviterte jeg i stedet på en varm salat, med grillet indrefilet av svin og en supergod sesamdipp med massevis av smak. Servert med råstekt brokkoli har du et friskt, komplett måltid, som krever minimal innsats. Jeg liker at maten er ren og at råvarene kommer til sin rett. Ikke marinere, men sett sammen gode smaker!

Det er alltid spennende å se på ansiktene til folk når de spiser noe de aldri har smakt før. Spesielt barna. Jeg tror de synes det var godt. Fatene ble i alle fall tomme. Men kanskje det bare var den friske luften?

Vel bekomme!
Vel bekomme!