Testvinnere og nyheter i tacohylla hos KIWI

De beste tipsene for deg som elsker taco

Lurer du på hvilket taco-kit som er best, hvordan du kan spise tortillas uten å søle eller hva som kan gjøre kjøttdeigen enda mer saftig?

Tacofredag er muligens det nærmeste vi kommer en ukentlig «nasjonaldag» her i Norge. Da Norges nasjonalrett skulle kåres i 2014, gikk taco iallfall til topps på barnas favorittliste.

Den tradisjonelle meksikanske retten kan spises på utallige måter, og det er ikke alltid så lett å vite hva som egentlig er forskjellen på taco-variantene du ser i butikken.

Derfor har vi laget en liten liste over tips som kan gjøre tacomiddagen din enda bedre:

Old el Paso Taco Kit får terningkast 6 i VGs test fra oktober 2017.

Tips 1: Tacoen som er best i test

VG+ testet nylig flere typer taco-kit, og Old El Paso sin variant ble best i test med terningkast 6!

«Testens beste! Spicy salsa med store biter og fyldig smak av tomat, løk og jalapeño. Fint balansert saltsmak i krydderblandingen», skriver VG.

Taco-kittet inneholder sprø taco-skjell, salsa og krydderblanding. Dermed trenger du kun å kjøpe kjøttdeig, salat og rømme, så har du alt klart til et enkelt og deilig taco-måltid.

Er du mer glad i tortillalefser, kan vi anbefale First Price myke tortillalefser, som ble best i test da Dagbladet testet disse i april 2017.

Tips 2: Smart tips for å unngå søl

Det er ikke til å komme unna at det kan være en utfordrende øvelse å spise taco uten at skjellet knekker eller tortillalefsen åpner seg – særlig for de yngste.

Med Old el Paso sine Stand’ N Stuff blir det enklere for både barn og voksne å fylle «båten» med det du måtte ønske, og spise den uten å være redd for at tortillaen åpner seg. Stand N’ Stuff får du i både stor og liten størrelse hos KIWI.

Med Stand N' Stuff Mini soft tortillas blir tacomiddagen enklere for både store og små.

Tips 3: Få saftigere tacokjøtt

Andreas Lønn Johannessen er VGs «tacokokk». Han tipser om at du kan steke kjøttdeigen på en annen måte for en friskere smak på tacoen.

- På de fleste taco-kitene står det at du skal tilsette vann sammen med krydderet. I stedet for vann, kan du tilsette litt lime og/eller appelsinsaft. Da får man et litt friskere resultat, sier han til avisen.

Johannessen anbefaler også at du ikke overfyller stekepannen med kjøtt, men heller steker i to omganger.

- Da unngår du at temperaturen i stekepannen synker og kjøttdeigen blir kokt i stedet for stekt.