Testvinnere og nyheter i tacohylla hos KIWI

De beste tipsene for deg som elsker taco

Lurer du på hvilket taco-kit som er best, hvordan du kan spise tortillas uten å søle eller hva som kan gjøre kjøttdeigen enda mer saftig?

Tacofredag er muligens det nærmeste vi kommer en ukentlig «nasjonaldag» her i Norge. Da Norges nasjonalrett skulle kåres i 2014, gikk taco iallfall til topps på barnas favorittliste.

Den tradisjonelle meksikanske retten kan spises på utallige måter, og det er ikke alltid så lett å vite hva som egentlig er forskjellen på taco-variantene du ser i butikken.

Derfor har vi laget en liten liste over tips som kan gjøre tacomiddagen din enda bedre:

Old el Paso Taco Kit får terningkast 6 i VGs test fra oktober 2017.
Old el Paso Taco Kit får terningkast 6 i VGs test fra oktober 2017.

Tips 1: Tacoen som er best i test

VG+ testet nylig flere typer taco-kit, og Old El Paso sin variant ble best i test med terningkast 6!

«Testens beste! Spicy salsa med store biter og fyldig smak av tomat, løk og jalapeño. Fint balansert saltsmak i krydderblandingen», skriver VG.

Taco-kittet inneholder sprø taco-skjell, salsa og krydderblanding. Dermed trenger du kun å kjøpe kjøttdeig, salat og rømme, så har du alt klart til et enkelt og deilig taco-måltid.

Er du mer glad i tortillalefser, kan vi anbefale First Price myke tortillalefser, som ble best i test da Dagbladet testet disse i april 2017.

Tips 2: Smart tips for å unngå søl

Det er ikke til å komme unna at det kan være en utfordrende øvelse å spise taco uten at skjellet knekker eller tortillalefsen åpner seg – særlig for de yngste.

Med Old el Paso sine Stand’ N Stuff blir det enklere for både barn og voksne å fylle «båten» med det du måtte ønske, og spise den uten å være redd for at tortillaen åpner seg. Stand N’ Stuff får du i både stor og liten størrelse hos KIWI.

Med Stand N' Stuff Mini soft tortillas blir tacomiddagen enklere for både store og små.
Med Stand N' Stuff Mini soft tortillas blir tacomiddagen enklere for både store og små.

Tips 3: Få saftigere tacokjøtt

Andreas Lønn Johannessen er VGs «tacokokk». Han tipser om at du kan steke kjøttdeigen på en annen måte for en friskere smak på tacoen.

- På de fleste taco-kitene står det at du skal tilsette vann sammen med krydderet. I stedet for vann, kan du tilsette litt lime og/eller appelsinsaft. Da får man et litt friskere resultat, sier han til avisen.

Johannessen anbefaler også at du ikke overfyller stekepannen med kjøtt, men heller steker i to omganger.

- Da unngår du at temperaturen i stekepannen synker og kjøttdeigen blir kokt i stedet for stekt.