Sommeren er full av herlige råvarer og gode smaker! Derfor avslører jeg nå hvilke ti oppskrifter som garantert gir meg sommerfølelse.

Søte bær, ferske grønnsaker og fisk eller skalldyr rett fra havet. Det er så mye godt på denne tiden av året!

Noen av rettene jeg forbinder med sommer har jeg spist helt siden jeg var liten, mens andre har blitt favoritter senere i livet. Det er retter som vekker minner fra lyse sommerkvelder med familie og gode venner samlet rundt bordet.  

Her ser du mine favoritter fra årets Tinas sommer-oppskriftshefte – prøv dem du også! Jeg lover at du kommer i sommerstemning.

1. Råmarinert laks med sennepssaus og ristet knekkebrød

Råmarinert laks med sennepssaus og ristet knekkebrød. - Denne retten har jeg spist siden jeg var liten. Mamma lagde nemlig dette til meg som barn. Grovt, varm-ristet knekkebrød med smør som smelter. Mmm… 

2. Gulrotsuppe med ingefær og avokado

Gulrotsuppe med ingefær og avokado.- Man skulle kanskje tro at det er gulrøttene som setter smaken, men sånn er det ikke! Nei, suppen får en herlig og frisk smak av sommer, takket være tomatene som man mikser inn. Oppskriften ble til etter at vi kjøpte en ny blender og «lekte» oss med ulike råvarer.

 3. Pizza på grillen «3 formaggio» med pesto

Pizza på grillen "3 formaggio" med pesto.- Dette er en favoritt fra tidligere. Lag den hver sommer, den blir bare bedre og bedre!

 4. Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør

Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør.- Brunet smør er en gave fra oven! Jeg kan helle brunet smør på jordbærene – det funker til alt!

5. Grillet kebabspyd av kylling med avokado-smørbrød

Grillet kebabspyd av kylling med avokadosmør.- Denne retten elsker barna mine. Jeg tror det handler mye om spydet, og at dette er en kul måte å spise på. Jeg pleier å redusere litt på hvitløksmengden, men det er ikke på grunn av barna, men mannen min som er litt pysete når det gjelder denne smaken.

6. Kyllingbryst med grønn harissa chilipasta og kiwi- og agurksalat

Kyllingbryst med grønn harissa chilipasta og kiwi- og agurksalat.- Man behøver ikke å spise poteter, ris eller pasta til alt. En god salat med litt nye former er supert. Husk bare på en ting: Når man lager enkel mat er kvaliteten på råvarene ekstra viktige - alt synes og skal smake ekte vare!

7. Grillet svinefilet og risotto med grønn asparges og dill

Grillet svinefilet og risotto med grønn asparges og dill.- Dette er hurtigmat for meg, og risotto finnes i uendelig mange variasjoner. Send ut noen som griller kjøttet og ta deg litt «risotto-tid».

8. Grillet entrecote med Norzolasmør

Grillet entrecôte med Norzolasmør.- Det å grille «skikkelig» kjøtt gjør man noen ganger i løpet av sommeren. Bare husk å la kjøttet være i sentrum, det holder med litt godt smør og myk løk ved siden av. Fint kjøtt skal behandles som «kongelige». Stell godt med det, sørg for at det blir riktig temperert og pass på at det får all oppmerksomhet.

9. Røkt laksepaté med KIWIs frøknekkebrød

Røkt laksepaté med KIWIs frøknekkebrød.- Dette er Pippis oppskrift på knekkebrød  ­– en venn fra Härjedalen… Av og til lager jeg meg en tallerken og spiser som snacks.

10. Jordbær med granité av cantaloupemelon

Jordbær med granitè av cantaloupemelon.- Svalende, godt og enkelt… Trenger jeg si mer?

God sommer alle sammen!