Våre minste bygdebrød

En liten brødsuksess

Foto: Bakehuset

Småbrødene våre gjør det enklere å leve både billig og sunt!

Høsten 2015 lanserte KIWI en helt ny serie brød. «Våre minste brød» fra Bakehuset er 2/3 av vanlig størrelse og gjør at du kan kjøpe akkurat det du trenger uten å måtte kaste så mye.

Brødserien har blitt godt mottatt blant KIWIs kunder, hver uke selger vi 110.000 eksemplarer av «Våre minste brød».

Serien består av fem formstekte brød med ulik grovhetsgrad. Brødene passer godt for små husholdninger, men er også supre for de som vil ha dagsferskt brød, men ikke spiser et helt brød hver dag. 

Kaster mindre brød

- Småbrødene er populære og har vært en suksess fra dag én. Brødene har fått god respons fra kundene og selger bra, sier markedssjef Gry Thomsen i Bakehuset.

Hun forteller at de er opptatt av å tilrettelegge for mindre kasting av mat og at de har fått gode tilbakemeldinger på at småbrødene nettopp bidrar til dette. Men det er også en annen fordel ved å velge et mindre brød.

- Brød er ferskvare og vi er opptatt av god smak. At brødet er mindre, er med på å bidra til at flere har ferskt og smakfullt brød på bordet hver dag, sier hun.

Grov nykommer

Nå har det også kommet et helt nytt brød i serien, som er enda grovere.

- Trenden med grovere brød øker og «Våre minste Bygdebrød» er et ekstra grovt brød som inneholder kun 0,6 gram salt per 100 gram og som selvfølgelig er Nøkkelhullsmerket. Dette er et brød som passer godt for den som er aktiv og ønsker å leve sunt, forteller Thomsen som ikke vil utelukke at det kommer flere brød i serien på sikt.

Vårt minste bygdebrød

Dette er «Våre minste brød»:

Bygdebrød
Dette er et saftig og ekstra grovt, formstekt brød som er bakt på rug og med hele korn og frø for ekstra rik smak. Brødet har 100 % grovhet på brødskalaen, inneholder kun 0,6 gram salt per 100 gram og har Nøkkelhullsmerket. Passer godt for den aktive.

 Skogbrød

Vårt minste skogbrød og åkerbrødEt annet alternativ for den som vil ha det ekstra grovt, er Skogbrødet. Dette er et godt familiebrød med 79 % grovhet, bakt på både rug, hvete og kli. For å få en fyldig smak og mye saftighet er brødet bakt med sirup. Brødet har Nøkkelhullsmerket.

Seterbrødet
Dette er et middels grov brød med 56 % grovhet. Brødet er bakt med sammalt korn som havre, hvete, rug og kli og inneholder dessuten hele frø som setter en god smak på brødet.

 

Åkerbrød
Vårt minste åkerbrød og engloffEt halvgrovt brød med 28 % grovhet. Brødet er bakt med sammalt hvete og rug for å få en god smak.


Engloff

Inneholder kun hvetemel og har derfor 0 % grovhet. Loffen er bakt på meierismør og er saftig og god.