Fersk fisk - uansett!

Visste du at det ikke er noen kvalitetsforskjell på den ferske fisken du får kjøpt i betjente fiskedisker, og den du får kjøpt ferdigpakket hos KIWI?  

Uansett om du kjøper skreien du skal ha til middag fra en betjent fiskedisk på supermarkedet eller som ferdigpakket fersk skrei på KIWI, så får du fisk av beste kvalitet.

Det lover produktutviklingssjef Fredrik Hald på Sjømathuset, som leverer fisk og sjømat til hele NorgesGruppen.

-Vi plukker ut den aller beste fisken, uansett om den skal ferdigpakkes eller leveres til en fiskedisk. Det er ikke noe forskjell på dem, sier han.

Les også: Skreien er kommet - nyt den nå!

Fersk fisk over alt

Forskjellen på den ferdigpakkede fisken og den du får i en fiskedisk er først og fremst praktisk. Det er rett og slett kortere vei fra råvare til gane på produktene fra KIWI.

- Det er blant annet mange av produktene som er pakket i aluminiumsskåler. Da kan du bare fjerne plasten, krydre og sette rett inn i ovnen, forteller ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI.

Middagstips: Prøv appelsinkokt laks med gulrot- og potetstappesalat

Sjømathuset til Lerøy har levert fisk i over 100 år. Både sei, torsk, ørret, laks og blåskjell. Noen varer er litt mer sesongpreget, som skreien er på denne tiden av året.

- Den store fordelen med KIWI er at nå kan de fleste i Norge få fersk fisk hele tiden, fordi KIWI finnes over alt i hele landet, sier Hald. 

Du kan spore fisken

Ikke bare kan du nå få fersk fisk der du bor, faktisk kan du også handle fiskeprodukter som forteller deg om hvor de har «bodd» frem til de havnet i din lokale KIWI-butikk!

Liker du å vite hvor maten din kommer fra, er nemlig Gladlaks noe for deg. Kjøper du denne laksen til middag, kan du få vite hele historikken til akkurat det laksestykket du står med i hånden. Fra rogn til ferdig produkt. Det finner du ved å besøke gladlaks.no og taste inn sporingskoden på gladlaks-produktet.

Les også: Derfor bør du spise fisk!

Helt uten antibiotika

En kombinasjon med rent fjordvann og riktig fôr gjør at gladlaksen er ren og sunn. Den inneholder for eksempel langt mindre fremmedstoffer enn norsk villaks. Dessuten er denne laksen aldri blitt foret med palmeolje. Gladlaks får et fôr med 25 prosent mer omega-3 enn vanlig standard laksefôr. Omega-3 er viktig for at laksen skal være frisk i oppdrettsfasen.

Les også: Slik lager du fisk som turmat 

Fersk fisk som selges hos KIWI:

  • Gladlaks lakseporsjoner 4x125 gram * Gladlaks lakseporsjoner kreolsk 4x125 gram
  • Gladlaks lakseporsjoner naturell 2x125 gram * Lerøy lakseporsjoner med skinn 4x125 gram
  • Lerøy pankopanert torskenuggets 275 gram * Lerøy pankopanert torskefilet  350 gram
  • Ørret med grønnsaker 450 gram * Lerøy ørretporsjoner 3x140 gram
  • Lerøy krabbeskjell 150 gram * Lerøy gryteklare blåskjell 1 kg
  • Sushi maki 5 biter fra Lille Asia * Sushi miks 10 biter fra Lille Asia
  • Sushi miks maki og nigiri 6 biter fra KIWI
  • I tillegg selger KIWI fersk skreifilet i forskjellige størrelser så lenge det er skreisesong, anslagsvis frem til påsketider.

Merk: Sortimentet kan avvike i forhold til råvaretilgang og butikk.