;

Den store salatpose-guiden

Kjappe løsninger til enhver anledning

En fyrrig italiener, en fargerik meksikaner eller en omgjengelig amerikaner? Finn salatposen som passer for deg!

Tine Sundfør har flere kjappe og gode salat-tips på lur.
Tine Sundfør har flere kjappe og gode salat-tips på lur.
En deilig salat smaker alltid godt som tilbehør, nesten uansett hva du har på tallerkenen. Enten du vil ha noen enkle, grønne blader, eller en fargerik salatbolle, trenger det hverken å være tidkrevende eller vanskelig. Start med en salatpose, så er du i gang!

- Det er både enkelt og raskt å ta utgangspunkt i en pose med salatmix, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Hun forteller at fordelen med pose-salaten er at den er ferdig vasket og kuttet, og derfor kan helles rett i en salatbolle. Kjapt, trygt og enkelt! Velg den salattypen du liker best, og tilsett det du har lyst på!

Salat som mat

- Vil du ha en enkel salat kan det være nok å ha oppi noen oppskårne tomater og litt avokado. Kanskje med en god oljedressing på toppen? foreslår Tine.

Skal salaten mette mer, og kanskje erstatte lunsj eller middag, foreslår ernæringsfysiologen at du kan ha i egg, kylling, oliven og bønner, i tillegg til mange gode grønnsaker. En dressing av olje og gode urter, eller Tine Ekstra Lett rømme med dijonsennep, salt og pepper, kan også smake godt og gjør at salaten metter litt mer.

Salat til kjøtt eller fisk?

Mens vi tidligere spiste den tradisjonelle isbergsalaten til det meste, er det nå et bredt utvalg av spennende salater i butikkene. Mange av disse kommer i ferdige, spiseklare poser, som gjør det lettere å variere hver gang man skal ha noe grønt til maten. Dessuten kan du finne akkurat den typen som passer best, enten det er til tacoen, grillmaten, fiskemiddagen, eller kanskje pizzaen?   

- Både ruccola og Baby leaf er smaksrike og aromatiske salater som passer godt som topping på pizzaen eller i en god salat, sier Tine.

Til grillet kjøtt og kylling kan en salat med babyspinat, gode tomater, agurk, rødløk, svarte oliven og fetaost passe perfekt, mener hun. Dette er en salat som smaker av sol og sommer.

- Og til rød fisk bare MÅ du prøve en salat av mango og avokado i terninger, halve cherrytomater og litt finhakket chili og koriander. Denne salaten er magisk god til både grillet laks og sashimi!

Hvis du ikke bruker opp alt på en gang kan salatposen lukkes igjen, så holder den seg fint i kjøleskapet et par dager.

Har du fått med deg at Tinas Sommer endelig er tilbake? Her finner du masse gode oppskrifter, inspirasjon og reisebrev fra vår svenske favoritt-kokk!

Hvilken salatpose passer til hva? Svaret får du i KIWIs salatpose-guide.
Hvilken salatpose passer til hva? Svaret får du i KIWIs salatpose-guide.

Hvilken salat skal du velge?

Til fisk, kylling og svin:

  • Amerikansk blanding: En mild og god salatblanding med romanosalat, grønnkål, gulrot og rødløk. Tilsett gjerne tomat og agurk.

Til grillmat, laks, pasta eller spekeskinke:

  • Middelhavsmix: En spennende blanding av friséesalat, feld salat, bulls blood og baby rød batavia. Smaker godt i kombinasjon med nøtter, krutonger, spøstekt bacon og gjerne med en fyldig dijon-vinaigrette.

Til grillmaten:

  • Meksikansk: En komplett salat bestående av sprø og saftig isbergsalat, hodekål, gulrot, purre, rødkål, dressing, tacochips og revet ost. Tilsett gjerne bønner eller kylling.

Til tacoen:

  • Isberg mix: En frisk og god salatblanding med isbergsalat, gulrot og rødkål.

Til det meste:

  • Romanomix: En salat som passer til det meste med de sprø og lett bitre radicchio rosso-, romano- og friséesalatene.