Kort eller lang tur, budskapet er enkelt:

Kom deg ut i helgen

Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Den Norske Turistforening

Høsten banker på døra og naturen ønsker velkommen til en av de vakreste årstidene, noe som også betyr at det er duket for Kom deg ut-dagen igjen.

Nils Øveraas, generalsekretær i DNT, gir alt. Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT Gjennom en samarbeidsavtale mellom NorgesGruppen og DNT, skal KIWI bidra til at 100.000 flere nordmenn kommer seg ut på tur innen 2018.

Og selv om vi selvsagt heier på friluftsliv hele året, er det litt ekstra stas med Kom deg ut-dagens 10-årsjubileum førstkommende søndag. 

- Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og bli kjent med litt av tilbudet som finnes i over 200 Barnas Turlag landet rundt. Vi håper dagen kan gi inspirasjon til en aktiv høst og at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Vinn tursekker til liten og stor, eller en sekk full av turmat, snacks og gavekort på overnatting fra DNT! Les mer om konkurransen på Facebook.Kommer du deg ut på søndag og legger ut et bilde fra turen på Instagram med taggene #komdegut og #kiwi_minipris fyller vi en sekk full av turmat, snacks og gavekort på overnatting fra DNT!

Lavterskel over hele landet

For å få med flest mulig, arrangeres over 150 arrangementer over hele landet for 21. gang - både lengre turer og aktiviteter i nærmiljøet. Deriblant natursti, grilling, fiske, hinderløyper, kurs i båltenning og padling med kano.

 - Kom deg ut-dagene er de største arrangementene vi har. I samarbeid med andre frivillige organisasjoner, bydeler og offentlige aktører, har vi her en unik mulighet til å treffe og inspirere alle, sier Øveraas.Kom deg ut til fots eller i kano. Foto: Sindre Thoresen Lønnes/DNT

Det viktigste er å overkomme dørstokkmila  

Bor du ikke i nærheten av et arrangement, eller vil du helst lage din egen Kom deg ut-dag? Det er selvsagt ingen ting i veien for at du kan ta saken i egne hender. Mat på tur trenger ikke å koste mye for å smake godt og oppoverbakke er ingen hindring

Dette er ypperlig turmat i matpakken til barna:


At mat på tur smaker bedre enn ved matbordet er utvilsomt ingen myte.
Vi har samlet 10 enkle oppskrifter som funker på termos og i matboks:


Ut på tur, aldri sur.
God utedag!