Lag pesto, hvit saus og tomatsaus selv

Lag femten middager ut av tre sauser!

Foto: KIWI

Hverdagen skal i gang igjen for fullt, og kanskje skal mange i gang med nye rutiner i både skole, jobb og studiehverdagen. Da bør dere sjekke ut vårt nye oppskriftshefte!

Vi i KIWI vrir hodene våre for å finne løsninger som gjør det enklere for deg å gi plass til grønnsakene, og for å inspirere til litt sunnere hverdagsmat.


Høstens oppskriftshefte er delt i fire kapitler. I det første kapittelet har vi laget femten middager basert på en grønn, en rød og en hvit saus. Hver sausoppskrift holder til minst to middager for fire personer.

Oppskrift på saus

Oppskriftsheftet kan du hente i din nærmeste KIWI-butikk slik at du alltid har det tilgjengelig på kjøkkenbenken. Du finner også alle oppskriftene her på KIWI.no.

Urtepesto-sausen kan brukes i disse middagsrettene:

Steinbit med pasta og pestoSe oppskrift: Ovnsbakt steinbit med spaghetti og urtepesto

Strimlet svin i tortilla med fullkornsris og salatSe oppskrift: Strimlet svin i tortilla med fullkornsris

Høyrygg med brokkolisalat, mandler, chevre og urtepestoSe oppskrift: Langtidsstekt høyrygg med varm brokkolisalat, mandler, chèvre og urtepesto

Kyllinglårfilet med urtepesto og bringebærsalatSe oppskrift: Kyllinglårfilet med urtepesto og bringebærsalat

Blings med urtepesto og kyllingfiletSe oppskrift: Blings med urtepesto og kyllingfilet

Slik lager du rød saus

Grunnoppskrift: Tomatsaus

Tomatsausen kan brukes i disse middagsrettene:

Kylling i ovn med tomatsaus og søtpotetSe oppskrift: Kylling i ovn med tomatsaus og søtpotet

Karbonader med fetaost og pastaSe oppskrift: Fetaostfylte karbonader med tomatsaus og tagliatelle

Familiepizza i langpanneSe oppskrift: Familiepizza i langpanne med grønnsaker og pølser

Gryte på høyrygg med poteterSe oppskrift: Gryte på høyrygg med poteter og snøfrisk

Klippfisk i panne med grønnsakerSe oppskrift: Klippfisk i panne med squash, aubergine og oliven

Slik lager du hvit saus

Grunnoppskrift: Hvit saus

Disse middagsrettene kan du lage med hvit saus:

Stekt laks med sitronsausSe oppskrift: Stekt laks med sitronsaus

Blomkålsuppe med ørret og dill.Se oppskrift: Blomkålsuppe med ørret og dill

Heltstekt kyllingSe oppskrift: Helstekt kylling med grønnsaksris og karrisaus 

Hønsesuppe med persilleSe oppskrift: Hønsesuppe med persille, sellerirot og sennep

Nakkekoteletter med estragon- og appelsinsausSe oppskrift: Nakkekoteletter med estragon- og appelsinsaus

I det samme oppskriftsheftet finner du også oppskrift på fem forskjellige middager med ferdigvasket og kuttet salat fra pose, fem mellommåltider, frokoster eller desserter du kan lage ut ifra én grunnoppskrift på hjemmelaget müsli, og fem uimotståelige oppskrifter til matpakken!