• TV

KIWIs bomullspinner laget av papir er et viktig steg i retning av å redusere et miljøproblem: Q-tips av plast som forsøpler naturen.

Veldig mange av oss bruker bomullspinner i plast, og ofte havner disse i toalettet i stedet for i søpla. De ender opp på norske strender, der de er til stor skade for fisk og sjøfugl. 

– Forsøpling av havet er et stort samfunnsproblem. Vi er derfor glade for å kunne tilby kundene bomullspinner laget av papir, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy. 

Plastpinnene forsvinner

KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy
KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy
Som en del av KIWI og NorgesGruppens fokus på miljøvern og forsøpling var det naturlig å se på alternative produktforbedringer. I 2016 ble derfor First Price sine plastpinner byttet ut med de nye i papir i butikkhyllene. 

– Våre bomullspinner løser selvsagt ikke hele problemet, men de er et viktig skritt i riktig retning, mener Bjørkøy.

Naturvernforbundet: – Fantastisk nyhet

Per-Erik Schulze, fagrådgiver i Naturvernforbundet, uttalte ved lanseringen at produktet var en god nyhet. 

– Bomullspinner i papir fremfor plast er en fantastisk god nyhet fra KIWI og NorgesGruppen sett med naturvern- og strandrydderøyne, og noe mange langs kysten er opptatt av, sa han.

Gjennombrudd

Schulze viste til at det har vært problemer med bomullspinner av plast.

– Kommunale renseanlegg klarer ikke å fange opp bomullspinner som havner i avløpet, og det har eksplodert med bomullspinner på strendene de siste årene. At et slikt storvolum forbrukerprodukt skifter fra ikke-nedbrytbar plast til papir er et enkelt, men viktig gjennombrudd for å begrense marin forsøpling.