Se alle Tinas høstoppskrifter
Få inspirasjon til kjapp, sunn og billig høstmat!
Se den fantastiske videoen av Niklas Alexander (26) som dykker med spekkhoggere i sjøen utenfor Lofoten.
- Vi var heldige og møtte på en hel familie med fantastiske spekkhoggere. De svømte helt inntil klippene, så vi kastet oss ut i vannet og svømte med dem, forteller den svenske 26-åringen.
Videoklippet kan du se i toppen av artikkelen.
Til daglig jobber Niklas Alexander som villmarksguide og kokk på to forskjellige steder i Lofoten. Tidligere har han jobbet på en Michelin-restaurant i New York og vært dykkeinstruktør og drevet restaurant i Mexico.
Nå er det den norske naturen og økosystemet i Lofoten som fascinerer. 26-åringen bor på sin egen seilbåt og finner sin egen mat både ute i naturen og på havets bunn.
- Jeg synes Lofoten er fantastisk fordi du kan skape dine egne muligheter, og gå din egen vei, forklarer han.
Få inspirasjon til kjapp, sunn og billig høstmat!
Niklas Alexander (26) er fra Halmstad men jobber for tiden som villmarksguide og kokk i Lofoten. Om sommeren tar han med gjester ut i kajakk eller på fjelltur og lager "vill mat" med base i Reine, mens han om vinteren er kokk på Lofoten skilodge på Kalle. Han bor på seilbåten sin, og lader for tiden opp til å seile tilbake til Mexico, der han tidligere har bodd. Å finne sin egen mat og lære seg å forvare og bruke den både enkelt og næringsrikt er en del av forberedelsene, og en naturlig vei å gå for en kokk på "frihetsreise". Niklas har tidligere jobbet som kokk på Michelin-restaurant i New York, vært dykkeinstruktør og drevet restaurant i Mexico.
Hans spesialitet er å finne lokale og rare råvarer som han leker seg med når celebre gjester kommer til Lofoten.
Med KIWI PLUSS-appen kan du enkelt melde deg inn, bruke digitalt trumfkort, se og bruke din bonus, se kjøpshistorikk og lese om fordelene i KIWI.
Get app in apple appstore Get app in google play