Vinnerne av KIWIs påskekonkurranse

Påskegodtet du enkelt kan lage selv!

Foto: Marius Olsen/Spoon

Responsen var formidabel da KIWI spurte om lesernes beste oppskrifter på litt sunnere påskegodt. Sjekk ut vinneroppskriftene her!

Selv om vi i KIWI synes det er viktig med et sunt kosthold, skal det også være lov å kose seg litt ekstra i høytidene. Men kanskje det går an å gjøre noen grep for å unngå at sukkerinntaket øker drastisk når kosetiden strekker seg over flere dager?

Påskens fem beste godteoppskrifter

Da vi spurte våre følgere på Instagram om de hadde noen gode oppskrifter på litt sunnere påskegodt, manglet det ikke på bidrag! Hele 270 oppskrifter fikk vi inn i løpet av to uker. Sammen med klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør har vi tatt det vanskelige valget med å plukke ut fem oppskrifter som både er sunne og gode - og ikke minst enkle å lage.

1. Bananis med sjokolade og kokos

Ingredienser:

  • Bananer
  • Sjokolade
  • Kokosstrø

Del en banan i to eller tre biter, avhengig av hvor store du vil ha dem. Tre hver bit på en pinne (evnt. baksiden av en skje hvis du ikke har pinne), legg i fryseren i en time. Smelt mørk sjokolade og dypp de frosne bananene i sjokoladen før du drysser kokos over. Vær kjapp - sjokoladen stivner fort siden bananen er så kald!

- Jeg elsker enkle oppskrifter som egentlig bare går ut på å sprite opp frukt med sjokolade og/eller nøtter. Denne isen er en garantert favoritt blant barna, og de kan være med på å lage sin egen is med ønsket tilbehør, for eksempel nøtter eller kokos, sier Tine Sundfør.

(Denne oppskriften fra @morrosam blir belønnet med en Kitchen Aid Artisan kjøkkenmaskin levert fra Bakerenogkokken.no til en verdi av 6499 kroner!)

2. Tutti frutti-kuler med dadler  

Ingredienser for 12 små kuler:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl dadler (uten stein)
  • ½ dl mandler
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt kakaopulver hvis du ønsker

Bløtlegg mandlene i ca 30 min. før du kjører dem i en blender sammen med havregryn. Hakk opp dadlene i småbiter og bland sammen alle ingrediensene. Rull til kuler på størrelse med en stor klinkekule og rull dem i kakestrøssel. Alternativt: Smeltet sjokolade, kokos eller hakkede nøtter. Oppbevares kjølig.

- Dette er et godt alternativ til kveldskosen. Dadlene gjør denne litt mer voksen i smak, jeg synes de smakte best med kokosstrø utenpå, kommenterer Sundfør.

(@passionforcompassion belønnes med påskeegg med sunt snacks og et gavekort fra KIWI på 1000 kroner for denne oppskriften)

3. Bananstang med nøtter og sjokolade

Ingredienser for 10 biter:

  • 2 bananer
  • 1-2 ss honning
  • 1 ts vaniljeessens/vaniljesukker
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl hakkede nøtter
  • Mørk sjokolade i biter
  • Sesamfrø

Mos bananer, bland inn honning og vanilje. Deretter havregryn, nøtter og mørk sjokolade. Fordel blandingen i en rektangulær form på 30x10 cm, for eksempel en brødform med bakepapir oppi. Klem massen flat (pass på at det er jevnt), og strø sesamfrø over. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter til kantene har fått farge.

- Disse er perfekte som kosemat på tur! De minner litt om energibar, og er veldig mettende. Bruk litt store biter av hasselnøtt, så får du enda mer krønsj, sier ernæringsfysiologen.

(@latinaoslo belønnes med et gavekort fra KIWI på 500 kroner for denne oppskriften)

4. Tørket appelsinchips 

Ingredienser:

  • To appelsiner
  • Akasiehonning

Skjær skallet av to appelsiner. Del de så i to, deretter skjærer du delene i tynne skiver. Spre appelsinskivene utover et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med akasiehonning på begge sider. Stekes på varmluft i 100 grader i cirka 2 timer. Avkjøl og nyt med god samvittighet! 

- Denne er både søt og syrlig i smak. Disse passer godt alene, med også sammen med annet godt - for eksempel marsipan eller sjokoladedesserten som står under her, sier Tine Sundfør.

(@malenesmaktmat belønnes med et gavekort fra KIWI på 500 kroner for denne oppskriften)

5. Sjokoladebombe

Ingredienser til to personer:

  • 3 eggehviter
  • kakaopulver
  • melis

Pisk eggehvitene stivt, tilsett kakao og melis til ønsket smak. Vend pulveret forsiktig inn i eggeblandingen. Fiks ferdig!

- Dette er desserten for de som liker søtt, og gjerne vil ha sjokolade i påsken! Siden det ikke er fløte i oppskriften, blir denne sunnere enn en vanlig sjokolademousse, forteller ernæringsfysiologen.

(@juliekinneberg belønnes med et gavekort fra KIWI på 500 kroner for denne oppskriften)