Visste du at valg av dressing har stor betydning for hvor sunn salaten er?
Hva du serverer sammen med salaten din, har nemlig betydning for hvor godt kroppen får nyttegjort seg av næringsstoffene i den.
Studier har vist at opptaket av fettløslige vitaminer fra grønnsakene, som A- og E-vitamin, øker når du velger en salatdressing som inneholder sunne fettsyrer.
Hvis du vil lage en dressing med få kalorier, bør du lage den av magre meieriprodukter.
Velg riktig fett
Hvis du vil vite akkurat hva dressingen inneholder, er det smart å lage den selv.
Det er slettes ikke vanskelig, og smaken blir garantert noe annet enn hvis du går for butikkjøpte varianter.
- Oppskrift: Tzatziki med gulrot, kålrot eller squash
Både dressinger basert på oliven- og rapsolje samt dressinger basert på magre meieriprodukter, som kesam, skyr, ekstra lettrømme, gresk yoghurt, cottage cheese og yoghurt naturell, med maksimum 10 prosent fett, er gode valg.
- Les også: Du får favoritten Skyr Kokos hos KIWI!
Bruk yoghurt og urter
Dersom du ønsker en dressing med minst mulig kalorier, anbefales det at du lager en dressing av et magert meieriprodukt som du blander med friske urter eller hvitløk.
En frisk, lett og god dressing kan for eksempel lages av gresk yoghurt blandet med noen dråper presset sitron, hakket, fersk hvitløk, basilikum, salt og pepper.
Fremhever smaken
Hvis du ønsker å lage en oljebasert dressing i stedet, får du en dressing som er rikere på fett og kalorier. Her er det imidlertid kun snakk om sunt fett.
- Oppskrift: Prøv denne hummus-basen som dressing
En annen fordel med å velge en god dressing, er jo også at dressingen er med på å fremheve de gode smakene i salaten i stedet for å drepe dem.