Søndag er det morsdag og valentinsdag!

Slik skjemmer du bort mor og kjæresten

Foto: iStock

Barn, partnere og ektemenn bør gripe muligheten til å slå på stortromma når det på søndag er både morsdag og valentinsdag på samme dag. Det er nemlig fem år til neste gang dere slipper unna med én merkedag.

Vi elsker mamma!Det finnes mange meninger om hvem som egentlig står bak skikker som morsdag, farsdag og valentinsdag, men det som betyr noe er at dette er dager der vi blir minnet på å sette pris på de som betyr mest for oss. 

Kanskje du ikke er fryktelig romantisk anlagt, muligens er ikke kokkelering noe du bedriver hver uke - likevel bør ikke ekte mannfolk la dette sette en stopper for å gi damene litt ekstra oppmerksomhet denne søndagen.

Tips: Her finner du inspirasjon og oppskrifter til både hverdag og fest

Hva skal hun få?

Selv om landets bokhandlere og blomsterbutikker bugner over av røde buketter og kjærlighetskort, finnes det nemlig flere alternativer for menn og barn som trenger tips til hvordan de kan skjemme bort kjæresten sin eller verdens beste mamma.

 Det har seg slik at det ikke bare er veien til mannens hjerte som går gjennom magen - også mammaer og kjærester blir veldig glade for å bli servert frokost på sengen eller middag for to på kvelden.

 Og dere, det trenger ikke være perfekt! Vi vil tro de fleste mammaer der ute vil si at det er forsøket som teller.

Tips til frokost i eller utenfor sengen

Har dere barn vil de synes det er stas å få være med på å lage frokost til mamma søndag morgen, så kan hun nyte en lang dusj mens dere rydder opp på kjøkkenet igjen.

I KIWIs oppskriftsbase finner dere flere gode frokoster som barna kan være med og lage, her er noen sunnere alternativer med masse frisk frukt som mor vil sette pris på: Prøv en regnbuesmoothie!

Smoothie er alltid godt til frokost, hva med å imponere mamma eller kjæresten med en regnbuesmoothie på sengen? Det er enklere enn du skulle tro.

Hva med valentinsmiddagen? 

Mange menn er glade i å lage mat, mens andre kanskje ikke har så veldig mye erfaring. Derfor har vi satt sammen to menyforslag til en romantisk middag i anledning valentinsdagen: En treretters middag for nybegynneren og en treretters middag for den litt mer erfarne.

Ikke glem grønnsakene - ikke bare er det sunt og viktig, men friske farger på tallerken gjør at maten ser mer innbydende ut. Vi spiser like mye med øynene (med mindre dere er helt oppslukte av hverandre, da). 

Meny for nybegynneren Hovedrett: Skreifilet

Meny for den mer erfarne Panna cotta til dessert.

Er det ett eller flere av forslagene til retter som ikke helt faller i smak, er det ingenting i veien for å søke etter andre alternativer her.

Og du? Hvis du selv er mor eller kjæreste og har lest helt ned hit, er det ingenting i veien for å dele denne artikkelen med din utkårede for å være sikker på at han eller hun husker hvilken dag det er på søndag. 

TIPS!

Bruker du KIWIs handle-app på mobilen? Lag en egen morsdagsliste der du legger inn det du vil at mannen skal handle før helgen. Og kryss fingrene for at han tar hintet.