Stor ernæringstest av grovt brød

Dette er det sunneste brødet du får hos KIWI

Brød er en viktig del av det norske kostholdet, og vi er flinke til å stadig velge grovere varianter. Nå har bramat.no testet de sunneste norske grovbrødene, og gir full pott til en av KIWIs bestselgere!

Visste du at over halvparten av alle brødene KIWI selger er enten grove eller ekstra grove?

Det aller groveste av dem heter, passende nok, «100% grovt» - og ble nylig belønnet med toppkarakter i ernæringstesten til bramat.no.

 - En av testens vinnere! Grovhetsprosent på 100, lite salt og bra med fiber.  

Dette brødet er et av KIWIs mest solgte brød, og er også brødet med det laveste saltinnholdet i våre butikker.

Naturlig Sunt er et godt valg

Også brødserien Naturlig Sunt kommer godt ut av testen, med terningkast fem på tre av fire brød. Her finner du flere gode oppskrifter på enkel turmat og matpakker laget med Naturlig Sunt-brødene.

Brødserien Naturlig Sunt selges hos KIWI.Disse testvinnerne er gode nyheter for KIWIs kunder, som vi vet er glade i sunt brød. Faktisk økte salget av KIWIs sunneste brød (grove og ekstra grove) med 20 prosent i 2016, og det er ingen grunn til å tro at trenden har snudd.

Du må helt ned på åttende plass på listen over KIWIs mest solgte brød for å finne den første loffen. Det er også godt nytt for folkehelsa: Grovt brød inneholder mer fullkorn og fiber, som igjen bidrar til en god fordøyelse, lengre metthetsfølelse, og en redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, diabetes og enkelte krefttyper.

Våre minste brød

I brødserien Våre minste brød finnes det tre grove og ekstra grove brød. Disse gjør det enkleste for mindre husholdninger å spise mer grovt og ekstra grovt brød uten å kaste mat. Disse er svært populære, og KIWI selger rundt 100.000 småbrød hver uke.Våre minste brød