Tinas sommer i Lofoten

Spektakulære matopplevelser i midnattssol

Noe av det hyggeligste med å jobbe for KIWI, er alle de utrolig fine menneskene jeg treffer på filmopptak. De spektakulære naturopplevelsene er en fantastisk bonus.

Denne gangen traff vi en gjeng med ungdommer som ga meg den beste anerkjennelsen en kokk kan få. De serverte sine egne versjoner av mine oppskrifter.

Grillet kebabspyd av kylling med avokado-smørbrød. Oppskriftene passer fint for deling, som her. Perfekt for sommerfesten!

Svensk sensasjon?

I Lofoten var filmopptakene en typisk «døgnet rundt»-jobb. Fotografen var nemlig besatt av det nordnorske lyset – som det er så mye av nå på sommeren.

Vissheten om at vi også skulle bestige selveste Reinebringen, ga meg stadige adrenalin-kick underveis – natten før var det umulig å sove.

Og merk dere dette, mine kjære norske venner: En grytidlig morgen besteg en svensk TV-kokk Reinebringen i gummistøvler og olabukser. Kan det ha vært første gang i verdenshistorien?

Tina til topps på Reinebringen i olabukse og gummistøvler.Suppe klokken to om natten

Vi laget gulrotsuppe med avokado. Bookmaker-sandwich. Vi var på sommerfest, midt på natten. Det beste av alt – i Lofoten blir man ikke trett om sommeren.

Maten vi lager til opptak blir gjerne kalt TV-mat. Suppa er ikke så varm som den burde være, og noen ganger bærer smaken preg at vi har saltet litt mange ganger. Noen scener blir jo filmet om og om igjen…

Det gjorde ikke noe. Sultne som vi var etter en lang dag, ble det den beste nattmaten jeg har spist. På den vakreste plassen jeg noensinne har stått foran et TV-kamera.Samtaler på svabergene: Lyse timer i vakre omgivelser. Gode sommerminner!

Min oppskrift på gulrotsuppe

Gulrotssuppe med tomat og avokado. Gyllen som midnattssolen, og varmende på en kjølig, nordnorsk sommerkveld.Dette er en av mine favoritter. Trikset er å bruke rå tomater, som du blander inn når suppen er ferdig kokt. Det gir en deilig, gressaktig sommersmak som du aldri får med kokte tomater.

Kjør suppen helt glatt, da blir konsistensen som fløyel, og går perfekt sammen med den myke, nesten kremete avokadoen. Når den er ferdig er det bare å helle over på termos. God tur!

MIn oppskrift på bookmaker-sandwich

For meg er poenget med bookmaker-sandwichen den fantastiske kombinasjonen av eggeplomme, revet kålrot og den spicy pepperrotkremen. Kjøttet kan nesten være hva som helst, så lenge det er passelig mørt. 

Rosastekt ytrefilet, og eggeplomme sammen med den krydrede smaken av kålrot og pepperrot. Nam!

Godtfolk: Det er lite som slår et godt måltid sammen med trivelige mennesker. Bare se på bildet!