Kjapp og enkel salat?

Tre salater som redder sommerfesten

Her får du tips til tre fantastiske, fullverdige og friske salater som alle kommer ut fra en salatpose.

Med utgangspunkt i en pose med ferdigblandet salat, er det mange veier å gå. Og veiene til en god salat kan bli enkel hvis man tar i bruk noen få triks.

Altså helt perfekt i disse dager hvor skoler, idrettslag, musikk- og teatergrupper, korps og karateklubber har sommeravslutninger. For de fleste har jo ikke så veldig mye tid mellom jobb og forestillinger.

Med KIWI PLUSS får du alltid 15 % bonus på all fersk frukt og grønt

Men mat skal man jo ha. Gjerne med utgangspunkt i en ferdigblandet salatpose. Dessuten er salatmat bærbart. Og bærbart er bra – særlig på denne tiden hvor man også ønsker å tilbringe minst mulig tid på kjøkkenet og mest mulig tid ute.

Dette kan du ha i salaten

Det er egentlig ikke grenser for hva som går i en salatbolle. Bacon, kjøttboller, biter av røkt, rå-, stekt- eller kokt laks. Chorizo, spekeskinke, egg, kylling, krabbe, reker, oliven og en haug av grønnsaker – og til og med frukt. 

Vel, kanskje ikke alt dette samtidig. Da blir det litt som juni. Litt mye som skjer på én gang.

Oppskrift på 3 kjappe salater:

Oppskrift: Pastasalat med reker

  • Til 4 personer
  • Tilberedningstid: 15-20 minutter
  • 1 pakke Ruccula-mix eller Sommersalat
  • 300 g Fusilli fullkornspasta
  • 100 g erter, frosne
  • ½ pakke sukkererter, i biter eller snittet
  • 2 avokado
  • 300 g reker i lake eller strimler av skivet røkelaks (ca 150 g)

Dressing:

  • ½ -1 beger lettrømme
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 potte dill
  • saften fra ½ sitron
  • salt og nykvernet pepper

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Ha ertene i kokevannet det siste minuttet. Sil av og avkjøl, gjerne i kaldt vann. Avkjøl og sett den til side.

Mens pastaen koker: Snitt vårløk, finhakk hvitløk og bland det sammen med rømme og finhakket dill. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. La rekene renne fra seg.

Snitt sukkerertene på langs. Del avokadoen i to – fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje, del i biter og klem litt sitronsaft over bitene slik at de ikke blir brune.

Rør rømmedressingen sammen med pasta, slik at pastaen får litt dressing over det hele. Ha alt, utenom avokadoen i en salatbolle sammen med reker, erter og sukkererter.

Vend inn salaten. Legg avokadobitene på toppen og server.

Oppskrift: Salat med kylling, bacon og mango

  • Til 4 personer
  • Tilberedningstid: 20 minutter
  • 2 poser med Romano-mix
  • 1 pakke bacon, ca. 150 g
  • 200 g salatkylling
  • 1 mango
  • saften fra 1 lime
  • ½ agurk
  • 1 liten rødløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • litt honning/ en klype sukker

Stek bacon og legg til side på et kjøkkenpapir. Bryt i biter når baconet er avkjølt.

Del mango i små terninger, ha dem i en salatbolle og press over lime. Del rødløk i to, skjær i fine strimler og ha det i bollen. Del agurk i små terninger og ha det i sammen med det andre.

Bland inn kyllingen. Rør sammen olje, eddik og litt honning. Vend inn salaten og drypp over dressingen. Strø på biter av bacon.

Tips! Bacon kan stekes i forkant, del i biter og oppbevar i boks i kjøleskapet. Både agurk og løk kan kuttes i forkant.

Oppskrift: Salat med couscous, egg og brokkoli

  • Til 4 personer
  • Tilberedningstid: 15-20 minutter
  • 1 pose Rucculamix
  • 300 g couscous
  • 1 brokkoli
  • en klype havsalt/ flaksalt
  • Olivenolje
  • 1 boks kikerter
  • 1 agurk
  • 2 tomater
  • 4 hardkokte egg

Lag couscous etter anvisning på pakken. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og del i biter. Ha alt i en salatbolle.

Drypp over 1-2 ss olivenolje, strø over litt salt. Bruk hånda og masser/ kna brokkolien i 5-10 sekunder. Del agurk og tomater i terninger og ha det i bollen.

Ha i couscous og kikerter. Hell i dressing og bland godt. Vend inn salatposen og legg på hardkokt egg i båter.

Dressing:

  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss lettrømme
  • en god neve basilikumblader
  • 1 lite fedd hvitløk
  • Kjør alt med stavmikser og bland ned i bollen.

Tips: Du kan eventuelt erstatte egg med 100 g grovt smuldret fetaost til slutt.