Sunt og billig

Tine hjelper deg å finne sunne, gode og billige løsninger

Synes du det er vanskelig å finne ut hva du skal ha til middag? Da er du ikke alene.

Å finne gode og sunne middagsretter i en hektisk hverdag, kan ofte være utfordrende. Enten det er lite motiverende å lage middag til én, eller det er jobb, skole, henting i barnehage, lekser – før vi haster videre til fritidsaktiviteter og treninger. Innimellom alt dette skal vi handle og lage middag. Helst noe sunt. Kanskje noe med fisk, for det er vel minst et par uker siden sist? Og så var det disse grønnsakene, da. Vi vet så alt for godt at de helst bør ligge på middagstallerkenen hver eneste dag. Men alt vi klarer å raske med oss når vi står i butikken er den vanlige posen med frosne gulrøtter og blomkålbuketter.

Hjelper familier

De fleste av oss har mellom fem og ti retter som vi lager om igjen og om igjen, og som er det som havner på middagsbordet. Det er gjerne retter som hele familien liker, og som går raskt å lage. Men mange familier ønsker seg både variasjon og flere sunne alternativer på middagstallerkenen. Kanskje mindre kjøtt? Faste fiskemiddager 2-3 ganger i uken? Mere grønnsaker, men helst noe annet enn det vi alltid ender med. Nå vil KIWI prøve å hjelpe noen av disse familiene. Gjennom KIWIS nye TV-serie «Oppdrag Pluss» på KIWI.no, møter du norske familier som trenger hjelp og inspirasjon til å leve litt sunnere.

Gir råd og tips

Familiene er trukket ut blant flere hundre som sendte inn en søknad til KIWI med begrunnelse om hvorfor de ønsket å være med. Noen ønsker seg større variasjon i hverdagsmiddagene, eller de trenger gode fiskeoppskrifter som gjør at de spiser litt mindre kjøtt. Andre ønsker seg tips til å lage sunne og raske retter, og hjelp til å få litt mere ut av matbudsjettet. Det er klinisk ernæringsfysiolog, Tine Sundfør, som vil hjelpe dem med dette. Hver uke i hele januar besøker hun en ny familie. Og kanskje kjenner du deg igjen i noe av det familiene trenger hjelp til?