Jobb i KIWI

Fra asylsøker til butikksjef

17 år gammel kom Khaled Samimi alene fra Afghanistan til Norge. Få år senere ble han butikksjef hos KIWI Meierigården på Jessheim.

Khaled Samimi kom som mindreårig enslig asylsøker til Norge, helt alene uten familie eller venner.

Han bodde først tre måneder på asylmottak i Oslo, deretter ble han flyttet til Lyngdal for å gå på norskkurs.

– Jeg studerte intenst, og slo opp alle ordene jeg ikke forstod. Jeg visste allerede da at nøkkelen til å få en jobb var å mestre språket.

Veien til sjefstolen

Nå har han allerede vært butikksjef på KIWI Meierigården i snart to år. Veien dit startet gjennom arbeidsprogrammet til NAV som hjalp ham med å få jobb som medarbeider i en KIWI-butikk.

– Jeg hadde på forhånd hørt at det kunne være en utfordring å få praksisplass i butikk, derfor ble jeg overlykkelig da muligheten meldte seg med én gang.

Praksisen var først lønnet av NAV, men etter prøveperioden på et halvt år fikk han tilbud om fast jobb. Han forteller at han ble motivert av sjefene som ga han tilbakemelding på den gode innsatsen han la ned.

– Det at jeg ble lagt merke til betydde mye. Jeg hadde alltid likt å ta ansvar, og følte jeg fikk en større rolle etter hvert som tiden gikk.

Fra medarbeider til sjef

Den gode mestringsfølelsen førte til at Samimi satte seg et nytt mål. Han søkte om å få delta på KIWIs traineeprogram som skal skolere fremtidige ledere. Av 12.000 ansatte blir det hvert halvår valgt mellom 15–20 talenter som får delta på KIWI-skolen.

– Det var veldig stort for meg å få plass, det er ikke så mange som får den muligheten. Men jeg måtte vise initiativ selv, det var ikke sånn at det falt ned i fanget mitt. Jeg gikk selv til distriktssjefen og spurte.

Etter to måneder i programmet blir han tilbudt stillingen som butikkleder, bare 23 år gammel.

Det viktigste rådet

Han råder andre som er i hans situasjon til å jobbe målrettet fra første dag.

– Jeg kan ikke understreke hvor viktig det er å mestre språket. En stor del av å jobbe i butikk handler om god kommunikasjon, både med kollegaer og kunder. Det er det første jeg ser etter når jeg selv intervjuer kandidater.

Han forklarer at nøkkelen til god innsats handler om innstilling.

– Alt man lærer seg er ikke bare for andre, men også for en selv. Det er en investering i framtiden, sånn har jeg alltid tenkt. Målene dine kan ikke bli virkelighet før du aktivt gjør noe.