• TV

Torsdag 25. februar åpnet KIWI Fjeldset i Elverum til stor begeistring. Den nye lokalbutikken er nemlig også Norges mest miljøvennlige dagligvarebutikk!

Det var mange glade ansikter å spore da KIWI Fjeldset endelig kunne åpne dørene til en flunkende ny butikk i et like nytt og topp moderne bygg i Elverum.

En av de som smilte bredest var butikksjef Øystein Børresen, som til lokalavisen Østlendingen kunne fortelle at han har ventet i åtte år på den store dagen.

Les også: Her åpner Norges mest miljøvennlige dagligvarebutikk

Flunkende nytt bygg

Byggearbeidene på den nye butikken startet i august i fjor, og i løpet av seks intensive måneder ble det gamle bygget revet og erstattet med et flunkende nytt, toppmoderne lavenergibygg som også lagrer overskuddsenergi og kan gjenbruke dette.

Ekstrakostnaden for å utstyre KIWI Fjeldset med energismarte og miljøvennlige løsninger havnet på 7,5 millioner kroner. Av dette dekker Enova 1,9 millioner.

KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy var også til stede da Elverum-ordfører Erik Hanstad fikk æren av å klippe den grønne snoren inn til butikken på Fjeldset og erklære den for åpnet.

Grønnfargen forplikter

KIWI Fjeldset er én av tre pilotbutikker kjeden bygger med støtte fra Enova. Under åpningen på KIWI Auli i 2014 understreket daværende Klima- og miljøminister Tine Sundtoft hvor viktig det er at store aktører bidrar med smarte klimaløsninger.

Les også: Den grønne fremtidsbutikken

- Med KIWI Fjeldset har vi tatt den tidligere ministerens utfordring på alvor. Det forplikter grønnfargen vår oss til. Vi skal gjøre det enkelt for kunden å både spise sunt og ta miljøvennlige valg, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Se bilder fra åpningen av KIWI Fjeldset: